E. Mildažytė pakvietė į savo išpuoselėtą sodybą
Parašė Zaliukas· September 11 2014 23:29:59
Šeštadienį TV3 laida „Beatos virtuvė“ savo žiūrovams pateiks ne tik penkis laidos vedėjos Beatos Nicholson išbandytus receptus ir išragautus valgius, bet ir suteiks galimybę paviešėti Editos Mildažytės sodyboje bei pasimokyti iš šios moters ne tik kulinarinių gudrybių.

„Šįkart laida bus kitokia, nes joje bus pilna ne tik skanių saldžiarūgščiame marinate konservuotų mišrainių, pikantiškų paprikų ar vanile kvepiančių uogienių receptų. Ši laida bus pilna mano svečiavimosi pas Editą sodyboje įspūdžių – pakviesiu TV3 žiūrovus kartu apsilankyti kruopščiai restauruotoje senovinės trobos virtuvėje su krištoliniais sietynais, apeiti išpuoselėtus daržus ir šiltnamius, užlipti į Editos sūnų suręstą namelį medyje ir įkišti nosį į dar vieną profesionalia virtuvės technika aprūpintą Editos virtuvę, kur ši moteris sugeba paruošti vaišes net 80-iai svečių!“ – pasakoja B. Nicholson.

„Bet labiausiai tai kviečiu šios laidos nepraleisti dėl įkvepiančių pokalbių su mano viešnia. Tiesą sakant, buvau sujaudinta iki širdies gelmių, kai Edita užtikrintai, kaip ji viena tik gali, patikino, kad visas tas sodybos grožis, sodų ir daržų turtas, svečių gausa ir pilnatvė yra jos ir vyro Ginto meilės rezultatas. Taigi šioje laidoje – ir pokalbiai apie tai, kam įkvepia meilė...“ – pasakoja B. Nicholson.

Jauniausias E. Mildažytės sūnus – penkiolikmetis Mykolas „Beatos virtuvės“ rubrikoje „Šiandien aš virtuvės šefas“ parodys savo mėgstamą obuolių konservavimo būdą.

„Kadangi mudvi su Edita esame viena už kitą labiau mėgstančios ne tik pakalbėt, bet ir gamint, tai tiek prigaminom, kad net į valandos trukmės laidą visko nesutalpinom... Tad jau dabar su jumis dalinuosi Editos mėgiamais senoviniais raugintais burokėliais, kuriems negėda būtų pasirodyt ir prašmatniausiuose pasaulio restoranuose. Beje, rauginti maisto produktai yra naujausia mada. Na bent jau taip man sakė geriausio pasaulio restorano Noma šefas Rene Rendzepi, kurio paskaitą apie maisto rauginimą, fermentavimą išklausiau Londone šiemet“, – tikina Beata.