Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

„Auksinės širdies“ suburti žmonės vienišai daugiavaikei mamai pastatė namą

„Auksinės širdies“ suburti žmonės vienišai daugiavaikei mamai pastatė namą

Šį kartą laiškas į LNK „Auksinės širdies“ projektą atskriejo iš Tauragės krašto. Dar neseniai Virginijai gyvenimas šypsojosi - ji turėjo rūpestingą vyrą, meilėje gimusius 7 vaikus, svajonę prasigyventi iš savo ūkio ir pastatyti šeimai namą...

Visos viltys netikėtai subliuško - pernai vieną gražią gegužės dieną vyras pradėjo dusti. Prasikankino namuose savaitę, kitą, manė, kad pagerės. Tauragės medikai įtarė tuberkuliozę, tad išsiuntė į Klaipėdą. Ten atliko tyrimus ir grąžino namo.

Virginija plėšėsi, kiek galėjo - prižiūrėjo savo ūkį, vaikus, vyrą ir dar uždarbiavo pas kaimyną ūkininką. Vis dėl tos didelės svajonės, kad vyras pasveiks, jiedu toliau eis petys į petį, dirbs savo žemę ir senatvėje perleis ją vaikams. Netrukus iš Klaipėdos atskriejo žinia - vežkite vyrą kuo greičiau į ligoninę, nustatyta diagnozė -ketvirtos stadijos plaučių vėžys. Virginijos vyras pragyveno dar keletą dienų ir užgeso.

Jai liko septyni vaikai, sugriūti baigianti lūšna ir keliasdešimties tūkstančių banko paskola ūkio technikai, o tas, kuris ta technika dirbo, išėjo Anapilin.

Virginija nepasidavė – toliau dirbo, kiek galėjo, stengėsi ir vaikai. Toks moters tvirtumas nepaliko abejingų tauragiškių. Tauragės savivaldybės meras Pranas Petrošius priėmė „Auksinė širdies“ iššūkį - pastatyti šeimai namą! Ne rekonstruoti, ne remontuoti seną kriošeną, o šeimai priklausančiame sklype sukurti visai kitas gyvenimo sąlygas.

Rankoves pasiraitojo vietos bendruomenė, verslininkai ir jaunimas - Tauragės profesinio rengimo centro statybinių profesijų moksleiviai. Ir „Auksinė širdis“ dar kartą įrodė - tik kartu, solidariai mes galime daryti stebuklus.

Socialinis realybės šou „Auksinė širdis“ – šeštadienį 17 val. per LNK.


Zaliukas December 10 2011 1,374 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.