Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Po Naujųjų – Mikutavičiaus autorinė laida

Po Naujųjų – Mikutavičiaus autorinė laida

Grandiozinis muzikinis projektas „Chorų karai“, septintą kartą įvyksiantys „Lietuvos garbės“ apdovanojimai, naujas serialas su Lietuvos ir Gruzijos žvaigždėmis „Vyno kelias“, animacijos šedevrų šeštadieniai, net keturi nauji TV projektai ir tai dar ne viskas, ką savo žiūrovams po Naujųjų paruošė žiūrimiausia švenčių ir šeimos televizija TV3!

Pirmoji TV3 eteryje – sausio 9-ąją 17.40 val. – startuos visiškai nauja Lietuvoje dar nerodyto formato laida su Marijumi Mikutavičiumi priešakyje – „Pabandom iš naujo“. Ši laida bus transliuojama tiesiogiai, todėl laidos žiūrovų – viso pasaulio lietuvių – emocijos bus nesuvaidintos. Laidos temos skatins žiūrovų socialinį aktyvumą ir kvies gyvai diskutuoti čia ir svetur gyvenantiems tautiečiams aktualiomis temomis.

„Man ne vis vien, kur nueina mūsų balsai po kiekvienų rinkimų“, – sako M. Mikutavičius ir ragina tautiečius būti socialiai aktyvesniais, ryškiau dalyvauti valstybės gyvenime, ieškoti naujų perspektyvų ir naujų lyderių.

„Pasižiūrėkite į graikus – vos kas, jie išeina į gatves. O lietuviai? Jie tyli, kenčia, o paskui išvažiuoja“, – kalbėjo M. Mikutavičius, atsidūręs kolegės Agnės Armoškaitės laidos „Ką manai?“ filmavimo aikštelėje. Ten ir buvo pristatyta žinia, kad netrukus po Naujųjų populiari TV3 pokalbių laida „Ką manai?“ pirmadieniais užleis eterį Marijonui ir jo karštų diskusijų laidai „Pabandom iš naujo“.

Tai precedento neturintis televizijos projektas, kuris auditoriją ketina pasiekti ne tik tiesiogiai per TV3, bet ir gyvu laiku internete. Ši laida turės savo interneto svetainę, kurioje vyks pačios įvairiausios diskusijos socialinėmis, ekonominėmis, politinėmis temomis, o jas moderuos akademikai, profesoriai, garsūs visuomenės veikėjai, pažangūs ir aktyvūs Lietuvos piliečiai. Prie diskusijos galės prisijungti kiekvienas, turintis ką pasakyti. Interneto svetainei, kuri jau pirmadienį išvys dienos šviesą, vadovaus patyręs žurnalistas Vidas Rachlevičius.

Ketvirtadienį, diskutuodami apie tai, kodėl reikalinga tokia „globali“ laida, studijos svečiai nevengė lietuviško proto ir darbo jėgos nutekėjimo į užsienį temos. Tačiau šįkart žodis „emigracija“ suskambo kitaip nei įprasta – be ašarų.

„Žmonės išvažiuoja, nes kitur randa geriau. Čia tas pats, kas pereiti iš vienos firmos į kitą. Pasaulis yra kosmopolitinis. Aš prieš metus daug keliavau, lankiausi lietuvių bendruomenėse Čikagoje, Toronte, Hamburge, Londone. Man tie žmonės paliko labai gerą įspūdį. Kodėl mes juos vadiname emigrantais? Jie tokie patys lietuviai, tik negyvenantys Lietuvoje. Ir man labai apmaudu, kad tie 800 tūkstančių mūsiškių neturi teisės balsuoti internetu. Todėl aš linkiu, kad ši laida taptų jų tribūna“, – kalbėjo prodiuseris Rolandas Skaisgirys, būtent po viešnagės pas užsienyje įsikūrusius lietuvius sugalvojęs naujosios laidos formatą.

„Pabandom iš naujo“ vedėjas M. Mikutavičius jau nuo 2012-ųjų sausio 9 dienos, kiekvieną pirmadienį, 17.40 val. bendraus su savo tautiečiais iš viso pasaulio. Pašnekovai nuomonę galės išdėstyti moderniomis priemonėmis – „Skype“, internetinių laukelių komentarais ir kt. technologijų pagalba. Kaskart bus galima išgirsti, ką apie naujus įstatymus, padidintus mokesčius ir kitas valstybės aktualijas mano tie, kurie gyvena Airijoje, Anglijoje, Norvegijoje ar Amerikoje, ir kaip jie siūlytų spręsti problemas, kurios paskatintų juos čia sugrįžti.

A. Armoškaitės laidos „Ką manai?“ aplinkoje nufilmuota diskusija apie būtinybę girdėti ir matyti plačiau, žiūrovus pasieks jau po Naujųjų metų – sausio 2 dieną, 17.40 val., o po savaitės – sausio 9-ąją, 17.40 val. iš naujutėlės, dar nematytos „Pabandom iš naujo“ studijos su viso pasaulio žiūrovais sveikinsis M. Mikutavičius.


Zaliukas December 17 2011 1,519 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.