Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Būdama TV vadovė A.Kilkuvienė rodytų daugiau šviečiamųjų laidų

Būdama TV vadovė A.Kilkuvienė rodytų daugiau šviečiamųjų laidų

Buvusi televizijos laidų vedėja Aušra KILKUVIENË pasidalino mintimis apie televizijos vadovės darbą. "Įsivaizduoti, kad esu televizijos kanalo vadovė, - tas pats kaip kosmonautui svajoti apie skrydį į Mėnulį. Manau, televizija turėtų atspindėti žmonių lūkesčius. Mano kanale būtų daugiau senosios animacijos, kuri yra teigiama, šviečia ir lavina žiūrovą. Šioje animacijoje skamba žinomų kompozitorių kūriniai", - sako moteris.

"Kanale galbūt būtų daugiau senųjų rusiškų filmų. Juose yra mažiau veiksmo, tačiau viską atperka tekstas ir gera aktorių vaidyba. Nemažai dėmesio skirčiau mokslinių atradimų, geografinėms, gamtos ir panašioms laidoms. Lietuvos televizija (LTV) rodė dokumentinę BBC šviečiamąją laidą "Žmogaus kūno gelmėse. Kaip išgyvename". Tokių laidų reikėtų kuo daugiau", - teigia Aušra.

"Mažiau dėmesio skirčiau bulvarinėms ir pokalbių laidoms. Norėčiau daugiau šviečiamųjų laidų. Galbūt ne visi žiūrovai iškart rinksis jas, nes visiems reikia iki to užaugti. Tačiau būtina pateikti informaciją aktualiomis temomis, o ne apie tai, kas su kuo miega", - pasakoja buvusi TV laidų vedėja.

"Kanale rinkčiausi laidas, suteikiančias galimybę jaunimui pasireikšti. Jos vyktų kaip edukacinė programa. Puikūs pavyzdžiai LTV laidos: "Dainų dainelė", "Vunderkindai.lt", "Lietuvos balsai". Tokiomis programomis nušaunami du zuikiai: pateikiama puiki laida ir suteikiama galimybė tobulėti. Vunderkindai gali pasirodyti, įvertinti save, formuoti savivertę ir surasti darbo prasmę. Dabartiniuose choruose nėra galimybių jaunimui tobulėti. Jie naudingi tik tam kartui, kol prasuka laidą ir uždirba pinigus. Imčiau pavyzdį iš LTV, kuri spiriasi į priekį ir yra matomas indėlis į visuomenės ugdymą", - patirtį išlieja moteris.

"Mano kanale žurnalistinis išsilavinimas nebūtų svarbiausias. Žinoma, būtų geriausiai, kad žmogus turėtų išsilavinimą ir būtų geras savo srities specialistas. Popierius ar vien mokslų baigimas nedaro žmogaus protingesnio. Asmuo gali studijuoti daugybę metų, tačiau neturėti žinių. Išmintis, protas ir gebėjimai susideda iš praktikos", - įvertina A. Kilkuvienė.

Parengta pagal dienraščio "Respublika" priedą "TV Publika"


0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.