Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Žirmūnų tragedijos aidai

Žirmūnų tragedijos aidai
Po tragiško kovo 11—osios gaisro Vilniaus Žirmūnų daugiabutyje praėjo daugiau nei mėnuo, tačiau namo viduje ir išorėje dar matyti šiurpūs ženklai, bylojantis apie neseniai čia įvykusią tragediją.

Tada, ankstyvą sekmadienio rytą užsidegus keliems butams, tragiškai žuvo šeši žmonės, daugybė šeimų liko be pastogės.

Lemtingą rytą iš miego pažadinti žmonės puolė gelbėtis kas kaip gali. Viršutinių aukštų gyventojams išsigelbėti buvo sudėtingiau — avarinė namo laiptinė buvo užgrūsta šiukšlėmis ir nereikalingais rakandais.

Kiek tokių laiptinių, butų ir pagalbinių patalpų yra aplink mus — niekas nežino. Tačiau tokios patalpos tarsi delstinės bombos kelia grėsmę mūsų visų saugumui.

Apie tai šį vakarą 17 val. 40 min. TV3 pokalbių šou „Su Nomeda“ kalbės sudegusio Žirmūnų namo gyventojai ir valdininkai, kurie turėtų rūpintis gyventojų saugumu.

Jeronimas taip pat gyvena viename iš Žirmūnų daugiabučių. Tame pačiame name gyvena ir vyras su motina. Kaimynai žino, kad jie, išgriovę bute sienas, tempia į namus visokį šlamštą.

Užgriozdintas balkonas gali nugriūti.

Žmonės skundžiasi, tačiau jiems niekas negali padėti — tokie įstatymai!

Vilniaus savivaldybės energetikos ir būsto skyriaus vedėjas Kęstutis Karosas prieš tokį įstatymą tik skėsteli rankomis — kaimynų santykiai turi būti geranoriški.

Tuo tarpu apdegusio Žirmūnų daugiabučio namo gyventoja Rūta, kurią iš degančio namo gaisrininkai išgelbėjo su vyru, 17—mečiu sūnumi ir septynių mėnesių kūdikiu ant rankų, šiuo metu glaudžiasi pas draugus. Gaisras sunaikino ir butą, ir turtą.

Tame pačiame gaisre vos nežuvęs 21 metų Vladas su motina gyveno 9—ajame aukšte. Šiuo metu valstybės skirtame bute besiglaudžiantis vaikinas prisimena šiurpius išgyvenimus, kai išsigelbėti padėjo tik lemtingas atsitiktinumas.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Alvydas Balčytis prisipažino, kad tokio masto gaisras — pirmasis per 12 jo darbo metų. Pareigūnas patvirtino, kad dauguma tokių pražūtingų situacijų sukelia netvarkingi kaimynai.

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.