Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

"Chorų karų" laurus trečius metus iš eilės nuskynė kauniečiai

TV3 eteryje pasibaigė beveik tris mėnesius trukusio muzikinio projekto „Chorų karai“ superfinalas. Jo metu vienoje scenoje susitiko jau iškritę chorai ir projekto finalininkai – Vilniaus krašto Kaštoninis choras su Katažina ir Kauno rajono Božolė choras su „Rondo“.

Prieš renginį kalbintas Vilniaus krašto Kaštoninio choro lyderės Katažinos mylimasis Deivydas Zvonkus prognozavo, kad kova turėtų būti itin atkakli.

"Gali sužaisti tautinės ambicijos, nejaugi kažkokia lenkaitė laimės" - sunkios kovos priežastis bandė įvardinti D. Zvonkus.

Superfinale paaiškėjo, kas tapo absoliučiais projekto lyderiais. Pirmos vietos nugalėtojas iš studijos išsivežė 25 tūkst. litų čekį, o antros – 15 tūkst. litų čekį, kuriuos panaudos savo rajonų labui.

Superfinalo metu finalininkai atliko net po dvi visiškai naujas, dar niekur negirdėtas dainas bei po vieną kūrinį iš savo ankstesnio repertuaro. Taip pat TV3 žiūrovai superfinale išvydo visus buvusius „Chorų karų“ dalyvius – jungtinis projekto choras atliko bendrą kūrinį su maestro Virgilijumi Noreika.

Šįsyk komisija, kurios gretose – ir V. Noreika, operos solistai Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaitė, – turėjo tik patariamąjį balsą. Apsispręsti, kam superfinale atiduoti savo balsą, galimybę turėjo tik TV3 žiūrovai. Jų balsai ir nulėmė, kas tapo grandiozinio projekto lyderiu ir „Chorų karų“ nugalėtojo vardą sergės iki kitų metų.

Beje, tiesiogiai transliuojamą renginį stebėjo ne viena garsenybė - pirmose eilėse buvo galima pastebėti I. Matijošaitienę su seserimi, maestro V. Noreikos žmoną Loretą bei daug kitų žinomų veidų.

"Žinot, tiesą pasakius, labiausiai ne laimėti norisi, o gerai pasirodyti, sergu už kiekvieną pasirodymą ir labai jaudinuosi. Tačiau dabar jau esu rami - nieko nebepakeisiu - viskas žiūrovų rankose" - po paskutiniojo pasirodymo kalbėjo Vilniaus krašto Kaštoninis choro generolė Katažina.

Susumavus žiūrovų balsavimo rezultatus išaiškėjo, kad nugalėtojais tapo Kauno rajono Božolė choras su „Rondo“.

"Ačiū" - su ašaromis akyse tepasakė Aleksandras Ivanauskas - Fara.


0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.