Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

R.Skaisgiriui patikėta kurti serialą pagal legendinę australų komediją

R.Skaisgiriui patikėta kurti serialą pagal legendinę australų komediją

Prieš porą dešimtmečių Australijoje rodyta komedija „Motina ir sūnus“ („Mother and Son“) susidomėjo ir vienas mūsų šalies transliuotojas. Skandinavijos transliuotojui „Modern Times Group“ priklausantis kanalas TV3 įsigijo jį iš Australijos visuomeninio transliuotojo ABC platinimo tarnybos „ABC Commercial“, praneša c21media.net. TV3 programų direktorius Jurgis Jefremovas tikisi, jog serialas bus vienas ryškiausių naujojo sezono produktų ir atskleidė, kad jo kūrimas patikėtas vienam garsiausių Lietuvos TV prodiuseriui Rolandui Skaisgiriui.

Australiškame šou rodomi senyvos našlės ir jos daug kentėjusio sūnaus santykiai. Šiuo metu kuriamas pirmasis lietuviškos versijos sezonas (16 serijų po 30 minučių), kuris TV eterį pasiekti turėtų rugsėjį.

Naujienų portalui DELFI TV3 programų direktorius Jurgis Jefremovas atskleidė, jog serialo kūrimas patikėtas ilgamečiam minėtos TV partneriui prodiuseriui Rolandui Skaisgiriui. Aktorių atrankose drauge su garsiu prodiuseriu sprendimus priims ir TV3 atstovai.

„Motina ir sūnus“ mūsų rinkoje taps pirmuoju vietiniu serialu, kuris kuriamas pagal įsigytą scenarijų. TV3 pasirengusi žengti naują kokybinį žingsnį – iš Australijos įsigytas populiarus projektas bus adaptuotas vietos žiūrovams. Scenaristams tenka nemažai padirbėti, kad australiškas humoras suskambėtų ir Lietuvoje. Naujovė yra tai, jog „Motina ir sūnus“ – humoro serialas. Lietuvoje buvo bandymų kurti humoro serialus, tačiau nedaug ir nelabai sėkmingų. Taigi, esame pasirengę keisti šią tendenciją“, – DELFI kalbėjo J. Jefremovas.

Pasiteiravus, kaip atrado Australijoje prieš du dešimtmečius rodytą serialą, J. Jefremovas paaiškino, jog tai – R. Skaisgirio nuopelnas.

TV3 programų direktorius žada, jog jubiliejinio 20-ojo sezono programų tinklelis bus itin netikėtas ir džiuginantis, o situacijų komedija „Motina ir sūnus“ taps viena ryškiausių jo naujovių.

ABC-TV nuo 1983 iki 1993 metų Australijoje sukūrė ir parodė šešis komedijos „Motina ir sūnus“ sezonus (42 laidos po 48 minutes). Serialas buvo adaptuotas vietos rinkai JAV, Čilėje, Švedijoje, Danijoje, Turkijoje, Graikijoje ir Jungtinėje Karalystėje. Pastarojoje šalyje du sezonus jį rodė BBC1 (1997-1998 metais). Čia jis vadinosi „Keeping Mum“.


0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.