Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Ar varžomos gėjų teisės?

Ar varžomos gėjų teisės?
Gėjų Lietuvoje patiriami suvaržymai - tikra ar išpūsta problema? Atsakymo į šį klausimą 17 val. 40 min. ieškos TV3 pokalbių šou „Su Nomeda“.

Pirmasis laidos vedėjos Nomedos Marčėnaitės pašnekovas - 35 metų Vytauto Didžiojo universiteto docentas Arnas Zdanevičius, norintis Kaune įsteigti lesbiečių ir gėjų studijų centrą.

Homoseksualios orientacijos neslepiantis vyras sakė dėl savo atvirumo patiriąs psichologinį spaudimą, o kartais ir smurtą. Arnas teigė, kad Lietuvoje kuriamas klaidingas gėjų stereotipas, mat savo homoseksualią orientaciją dažniausiai atskleidžia žemesnio socialinio sluoksnio ar mažiau išsilavinę žmonės.

Kitas laidos dalyvis - 21 metų kaunietis Marius Kurilenokas. Vienoje Kauno mokyklų studijuojantis gėjus tvirtina, kad nuolat sulaukia bendramokslių patyčių, bet į tai nekreipia dėmesio nei mokyklos vadovai, nei policijos pareigūnai. O štai į laidą taip pat pakviestas mokyklos direktorius Alvydas Grevas neigė auklėtinio kaltinimus.

Seimo narė Aušrinė Marija Pavilionienė sakė, kad lietuviai yra per daug atsilikę informacijos prasme, kad suvoktų homoseksualumą kaip reiškinį. Jos nuomone, jei žmogus gimė homoseksualus, jis niekada netaps kitoks. Gydytojas Viktoras Šapūrovas mano, kad Lietuvoje niekada nebus pripažinta homoseksualaus žmogaus laisvė - egzistuoja per daug baimių ir neteisingos informacijos apie seksualinių mažumų gyvenimą.

Bažnyčios atstovas, psichologijos profesorius Gintautas Vaitoška, analizavęs homoseksualių žmonių santykius, tvirtino, kad Bažnyčia jų netoleruoja. Mat tokie santykiai iškreipia suvokimą apie santuoką.

Laidoje mintimis taip pat dalijosi Lygių galimybių kontrolierius Valdas Dambrava, gavęs M.Kurilenoko skundą dėl diskriminacijos bei psichologinio smurto, ir Ramūnas Kregždė - gėjus, kuris tvirtino, kad dėl savo orientacijos nepatyrė problemų darbe.


0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.