Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Pavojingiausias šuolis žmonijos istorijoje – tiesiogiai per „Viasat Sport Baltic“

Pavojingiausias šuolis žmonijos istorijoje – tiesiogiai per „Viasat Sport Baltic“

„Viasat Sport Baltic“ spalio 8 d. 15.00 val. tiesiogiai rodys misiją „Red Bull Stratos“ – kuriai įvykdyti reikės pasiekti žmogaus galimybių ribas.

Profesionalus parašiutininkas austras Feliksas Baumgartneris, padedamas geriausių savo srities mokslininkų, pakils į kosmosą įgyvendinti „Red Bull Stratos“ misijos: atlikti įspūdingiausią ir pavojingiausią šuolį parašiutu žmonijos istorijoje. Dėl projekto sudėtingumo šuolio laikas gali keistis. Organizatoriai stebi oro sąlygas ir apie neeilinio įvykio startą paskelbs paskutinėmis minutėmis.

„Viasat Sport Baltic“ tiesioginiame eteryje parodys, kaip kuriama aeronautikos istorija. Su šia misija planuojama pasiekti net 4 rekordus.

Žmogaus pilotuojamas balionas pakils aukščiau nei kada nors iki šiol ir iš ne mažesnio kaip 36 000 m aukščio atliks šuolį su parašiutu. F. Baumgartneris turėtų tapti pirmuoju žmogumi istorijoje, kuris savo kūno laisvuoju kritimu viršys garso greitį. Ir ketvirtasis žadamas rekordas vykdant misiją – ilgiausias laisvasis kritimas.

Šiai misijai buvo ruošiamasi 7 metus. Šis projektas yra tiek pat mokslinis, kiek ir sportinis. Su „Red Bull Stratos“ siekiama gauti mokslinių ir medicininių duomenų, reikalingų planuojant žmogaus keliones į kosmosą. Šis projektas itin pavojingas, toks šuolis, pranokstant garso greitį, dar niekam nėra pavykęs.

Misijos filmavimui pasirengta itin gerai. Kapsulėje, kurioje į dangų kils F. Baumgartneris, bus įmontuotos net 6 televizijos kameros, dar 3 – misijos kontrolės centre. Taip pat šuolis bus filmuojamas specialiomis kameromis iš žemės bei iš sraigtasparnio.


Zaliukas October 09 2012 1,401 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.