Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Į LRT eterį grįžta „Emigrantai“

Į LRT eterį grįžta „Emigrantai“

Statistikos departamentas skelbia, kad kasmet vis daugiau pastaraisiais metais iš Lietuvos emigravusių žmonių grįžta. Kodėl? Kas čia jų laukia? Emigracijos paliesta kone kiekviena Lietuvos šeima. Apie tai bus kalbama į LRT televizijos eterį sugrįžtančioje keturis sezonus sėkmingai gyvavusioje socialinės dokumentikos laidoje „Emigrantai“.

Ar iš tiesų Lietuvoje jau galima normaliai gyventi, užsidirbti ir pramogauti kaip kadaise išsvajotame užsienyje? Ar nuo didžiosios emigracijos bangos mūsų šalis padarė didžiulį žingsnį į priekį? O gal visa tai tik mitas? Į šiuos klausimus bandys atsakyti žurnalistų komandos, kurios keliaus po įvairias pasaulio šalis ir filmuos ten gyvenančius emigrantus iš Lietuvos. Kiekvieną antradienį bus rodomos kartais sėkmingos, o kartais - ir itin graudžios lietuvių gyvenimo užsienyje istorijos.

Naujojo „Emigrantų“ sezono žurnalistų taikinyje - ne tik pasakojimai iš kitų šalių, bet ir jau sugrįžusių į Lietuvą buvusių emigrantų istorijos. Kas privertė pakeisti planus ir vykti namo - tėvynės ilgesys ar išsvajotas gyvenimas Anglijoje, Airijoje ar Norvegijoje nebėra jau toks rožėmis klotas?

„Nesistengsime emigrantų per prievartą grąžinti į Lietuvą ar piešti mūsų šalies paveikslą itin ryškiomis rožinėmis spalvomis, tačiau iš tiesų daug kas per pastarąjį dešimtmetį pasikeitė. Nemaža dalis kalbintų emigrantų vis dar gyvena įsivaizduodami, jog Lietuvoje niekas nejuda į priekį - trūksta pramogų, užklasinių būrelių vaikams, vis dar maža darbo pasiūla, nors reali situacija daugumoje sričių yra visiškai kitokia. Kad ir surasti kvalifikuotą statybininką, elektriką ar santechniką Lietuvoje darosi vis sunkiau ir sunkiau“, - pasakoja laidą kuriančios bendrovės „Freaky Production House“ kūrybos vadovas Laimonas Kirkutis.

Laidoje „Emigrantai“ nebus vieno vedėjo - jų bus net keletas. Kiekvieną istoriją iš įvairiausių pasaulio taškų, kur vis dar susibūrusios didžiausios lietuvių emigrantų bendruomenės (Airijos, Didžiosios Britanijos, Norvegijos, Vokietijos, Danijos, Ispanijos) pristatys patys istorijas nušviečiantys žurnalistai.

LRT socialinės dokumentikos laida „Emigrantai” - antradieniais nuo sausio 8 d., iš karto po „Panoramos“, 21.15 val.


Zaliukas January 04 2013 1,319 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.