Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

A.Rožickas: jei V.Tarasovienė nusidainuos, taip ir pasakysiu, kad pro šoną pjauna

A.Rožickas: jei V.Tarasovienė nusidainuos, taip ir pasakysiu, kad pro šoną pjauna

Vasario pradžioje LRT televizija pradeda rodyti naują muzikinį projektą „Auksinis balsas“, kuriame varžysis žinomi Lietuvos atlikėjai. Muzikines dvikovas vesiantis Andrius Rožickas savo šmaikščiomis pastabomis ir taikliais komentarais spėjo pakerėti „Eurovizijos“ atrankų žiūrovus.

Išlikti šališku bei sąžiningu prieš save Andrius pasižada ir naujame projekte. Tad jei pro šalį trauks net ir tituluočiausi šalies atlikėjai, jis tikrai nežada vynioti į vatą ir sakys tik tai, ką galvoja.

Partnerės ieškojo pats

Naujo televizijos projekto „Auksinis balsas“ prodiuseriams jis taip pat nesibaimindamas pareiškė, ką galvoja apie jam į scenos partneres siūlomas laidų vedėjas. „Jos buvo per daug tradicinės partnerės, pratusios išraiškingai kalbėti ir kažką pristatinėti. Tai manęs visai netenkino. Pasakiau, arba tada nieko nebus, arba vietoj jų bus kažkas kitas“,- prisimena A. Rožickas.

Vyrą pakerėjo socialiniame tinkle surasta jauna aktorė Beata Tiškevič, kuri iš pirmo žvilgsnio patraukė prityrusio televizijos vedėjo akį. A. Rožickas pirmąkart pamatė ją Tado Vidmanto filme „Važiavimai“.

„Tada man ji krito į akį kaip labai įdomi asmenybė, nes prieš kamerą visiškai nevaidino. Dauguma žmonių vos įjungus kameras užsideda kaukę, netgi kalbėseną pakeičia. O kai su ja susitikau ir paplepėjau, sužinojau, kad ji yra aktorė, turi sceninės patirties, nebijo žmonių, supratau, kad tai ir yra ta mergina, kuri man padės vesti naują muzikinį projektą, - pasakojo A. Rožickas. - Mano partnerė - labai žavinga. Net neabejoju, kad ji blykstelės visomis vaivorykštės spalvomis, nes tokio nuoširdumo ir paprastumo televizijoje labai trūksta. Televizija perpildyta falšo, nenatūralumo. Žiūrovas yra pasiilgęs paprasto ir nuoširdaus bendravimo.“

Bus su kuo pasignaibyti

A. Rožickas apie pačią laidą kol kas daug papasakoti negali, kol neprasidėjo pirmieji filmavimo darbai. „Kol kas žinau tiek, kad projekte rungsis žinomi atlikėjai, kurie dainuos įvairaus muzikinio žanro kūrinius. Visi bandys pasirodyti geriausiai atliekant tam tikro žanro kūrinius. Rinksime universaliausią atlikėją, kuris gali dainuoti ir klasiką, ir roką, ir disko“, - pasakojo vedėjas.

Kol kas jis negalėtų išvardinti ir visų dalyvausiančių atlikėjų. „Žinau, kad tarp jų bus Violeta Tarasovienė, Deividas Norvilas-Deivis, Karina Krysko, Aistė Pilvelytė. Girdėjau, kad komisijoje bus ir mano draugė Zita Kelmickaitė, tad su ja ir toliau smagiai pasišpaguosime“, - džiaugiasi jis.

Žodžio kišenėje neieškantis A. Rožickas eteryje su kolegomis visada mėgęs pasignaibyti. Tačiau seniau tai padaryti galbūt pritrūkdavo drąsos.

„Nors niekada nebuvau rimtas ir sausas, su metais išdrąsėjau. Jauni žmonės būna drąsūs tik parėkauti. O kai realiai susiduria su situacija, nelabai žino, kiek gali leisti sau pokštauti. Karštakošiškai jaunuoliškai replikuodamas gali ką nors įžeisti, tada jau reikės taisytis, muilais situaciją teplioti. Bet juk jaunas, pasipūtęs, neatsiprašinėsi, ką žmonės pagalvos. Dabar aš jau esu tokio amžiaus, kai galiu ne tik drąsiai reikšti savo nuomonę, bet ir drąsiai atsiprašyti, jei ką. Todėl jei kažkas „pro šoną pjauna“, nesibodžiu to pasakyti ir nevynioju į vatą. Lygiai taip pat, jei suprantu, kad pats pjaunu grybą , tai taip ir sakau - “atsiprašau, nusišnekėjau”,- neslepia vedėjas.

Tačiau tai - juk labai šališka, - gali replikuoti įsižeidę dalyviai. „Aš niekada neslėpiau, kad esu šališkas vedėjas. Turiu savo nuomonę ir ją garsiai pasakau. Manau, kad visi žmonės neturėtų bijoti reikšti savo nuomonės. Todėl jei V. Tarasovienė nusidainuos, taip ir sakysiu: „Tarasoviene, ką tu čia dabar “dainuoji”. Išgerk šilto pieno“. Nors, kita vertus, nesu muzikos ekspertas, aš greičiau žodžio meistras. Bet jei jau man ausį klibins, tai vadinasi tikrai blogai dainuoja.“

A. Rožickas pabrėžia, kad svarbiausia eteryje - neįžeisti, neperžengti tam tikros ribos. „Kai prasideda įžeidinėjimai, tai jau negerai. O „pasišpilkavimas“ eteryje netgi privalomas. Nes vien tik panegirika: „Kaip jūs šiandien gražiai atrodote“, „bet jau kaip jūs gerai atrodote“ - neįdomi ir nuobodi“, - neabejoja jis.

Sulaukia pasiūlymų grąžinti „Bentski šou“

Vienu geriausių ir profesionaliausių Lietuvos vedėjų vadinamas A. Rožickas nesikuklina. „Ir aš pats taip galvoju“, - juokiasi jis. Tačiau, ne paslaptis, visi geriausi pramoginių laidų vedėjai ilgainiui pasirenka kitą kelią. Štai Marijus Žiedas tapo žinių vedėju. Rolandas Vilkončius, išėjęs į komercinį kanalą, įsidarbino už kadro. Kiek ilgai save televizijoje mato pats A. Rožickas?

„Nežinau, sunku pasakyti. Tačiau tikrai ateis tas momentas, kai man pačiam viskas atsibos, arba aš atsibosiu žiūrovui. Kiekviena pradžia turi savo pabaigą. Su tuo jau esu susitaikęs, kad kažkada iš šios erdvės išeisiu, tik nežinau greitai ar ne“, - gūžteli pečiais jis.

Televizinę karjerą humoristinėje laidoje „Bentski šou“ pradėjęs vedėjas ne kartą sulaukė pasiūlymų sugrąžinti kadaise žiūrovų pamėgtą laidą. Tačiau tai padaryti jis nemato prasmės.

„Dabar ji visiškai neatitiktų šiuolaikinių poreikių, laiko dvasios. Ir mes patys nebe tie. Su laidomis, kaip su senais filmais. Naujomis akimis žiūrėdamas kokį seną, seniau labai patikusį filmą supranti, kad dabar jis tau visiškai nebepatinka. Na, pavyzdžiui, „Likimo ironija“. Tada atrodydavo, koks nuostabus ir linksmas filmas. Dabar - visiška nesąmonė. Geriausia viską palikti maloniems prisiminimams. Tegu žmonės taip ir toliau galvoja: „O, būdavo laikai, kai mes žiūrėdavome „Bentski šou“. Nors niekas neprisimena, kas ten buvo rodoma, bet pamena tai, kad buvo jauni ir žiūrėdami tą laidą smagiai juokėsi. Dabar pažiūrėtų, sakytų, siaubas, kokia nesąmonė. Tad apie „Bentski šou“ tegul ir išlieka tas teigiamas pojūtis“, - juokiasi A. Rožickas


Zaliukas January 30 2013 1,308 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.