Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Nemokamą LNK koncertą vesiantis pensininkas Vydas į jį atsives trijų kartų gimines bei dalį kaimynų

Nemokamą LNK koncertą vesiantis pensininkas Vydas į jį atsives trijų kartų gimines bei dalį kaimynų

Jau šį penktadienį 19.30 val. ypatingoje Vilniaus vietoje, Lukiškių aikštėje, vyks bendras Europos parlamento ir LNK televizijos projektas „mES Europa. Kovokime už žodžio laisvę“ su populiariausiais Lietuvos dainininkais bei įstabaus balso Didžiosios Britanijos atlikėja Zuwa. Koncertą ir specialią tiesioginę jo transliaciją ves Ugnė Skonsmanaitė ir Rolandas Vilkončius. Bet, išgirdęs apie nemokamą koncertą Lukiškių aikštėje, vieną aikštės suoliukų iš anksto jau rezervavo ir garsiausias Lietuvos pensininkas Vydas.

Ugnei Skonsmanaitei žodžio laisvė yra itin artima tema: „Prieš mėnesį, ankstesniame šio projekto renginyje teko daug kalbėti apie žmogaus teises. O juk viena iš tokių teisių yra ir žodžio laisvė, kuri man, kaip televizijos laidų vedėjai, be jokios abejonės, yra labai svarbi. Džiaugiuosi, kad pagaliau gyvename šalyje, kurioje laisvas žodis gerbiamas, jo paisoma ir su juo skaitomasi. Tačiau tam tikrų problemų yra ir pas mus, o apie jas juk galima kalbėti ir populiaria, visiems suprantama kalba, padedant iškiliausioms šalies asmenybėms bei atlikėjams“. Jai pritaria ir Rolandas Vilkončius: „Smagu, kad LNK atidarys renginių atvirame ore sezoną, dovanodama uždegantį koncertą po giedru pavasariniu Vilniaus dangumi“.

Šiame renginyje tautos balsą ir laisvą žodį perteikti sieks ir pensininkas Vydas, kuriam per ilgą gyvenimą teko pajusti ne tik laisvėjančio žodžio laikotarpį, bet ir kelių dešimčių metų sovietinės priespaudos gniaužtus: „Anais senais laikais, sovietmečiu, žodžio laisvę pas mus turėjo tik žvirbliai ir balandžiai, kurie netrukdomi galėjo, taip sakant, purptelt toje Lukiškių aikštėj kur papuola. Ne sykį net ir Leninui yra kliuvę... Paukšteliui juk jokia cenzūra buvo nebaisi. Džiaugiuos, kad sulaukiau dienos, kai nebijant sėst daboklėn gali valdžią ir gyvenimą kritikuot. Va čia tai laisvė! Laukiu renginio ir nieko nebijau!“ - savo nekantrumo neslėpė pensininkas Vydas, į koncertą ketinantis atsivesti ir trijų kartų gimines bei dalį kaimynų.

Išskirtinė koncerto transliacija pasižymės ir intriguojančiais siužetais su visos tautos mėgstamomis tokiomis iškiliomis asmenybėmis kaip Andrius Mamontovas, Kostas Smoriginas, Algirdas Kaušpėdas, Gabrielius Liaudanskas - Svaras ir kitais. Tai žmonės, kurie savo veikloje vienu ar kitu laikotarpiu tiesiogiai susidūrė su žodžio laisve ar jos apribojimais.

Visiems susirinkusiems Lukiškių aikštėje savo muziką dovanos skambiausi šalies balsai - Stasys Povilaitis, Rūta Ščiogolevaitė, Gabrielius Vagelis, Linas Adomaitis, Vaidas Baumila, Julija Jegorova, Natalija Bunkė, grupė „Pop Ladies“, Atlanta ir daugelis kitų. Jiems gyva muzika pritars kūrybos namų ELITAZ muzikinė grupė. Specialiai šiam renginiui iš Didžiosios Britanijos su savo instrumentalistu atvyksta sparčiai populiarėjanti atlikėja Zuwa, parengusi išskirtinį pasirodymą Lietuvai.

Nemokamas koncertas „mES Europa. Kovokime už žodžio laisvę“ su garsiausiomis muzikos žvaigždėmis bei iškiliausiomis asmenybėmis jau penktadienį, 19.30 val. Vilniaus Lukiškių aikštėje ir tiesiogiai per LNK televiziją.


0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.