Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Kas labiausiai garsina Lietuvą užsienyje?

Kas labiausiai garsina Lietuvą užsienyje?
Maža šalis dar nereiškia, kad nežinoma šalis.

Lietuva gali didžiuotis ne viena iškilia asmenybe. Kas labiausiai garsina mūsų šalį užsienyje, sužinosime šį vakarą 19 val. 10 min. TV3 laidoje „TOP 10“.

Į žymiausiųjų dešimtuką pretendavo aktorė Ingeborga Dapkūnaitė - bene vienintelė lietuvė, kuriai teko garbė ne tik nusifilmuoti su Holivudo žvaigžde Bradu Pittu, bet ir su juo pasibučiuoti.

Beveik prieš 15 metų I.Dapkūnaitė išvyko iš Lietuvos į Londoną ir netrukus ištekėjo už britų teatro režisieriaus Simono Stokeso. Aktorė daug filmuojasi Vakarų Europos, Rusijos ir Holivudo režisierių filmuose. Dabar Ingeborga - žinomiausia lietuvė aktorė pasaulyje.

Jonas Mekas - įvairiapusiškas menininkas. Jis rašo eiles, kuria avangardinį kiną, prižiūri prestižinį Niujorko muziejų ir net randa laiko ūkininkauti. Jo draugai - garsiausi pasaulio žmonės. Lietuvis menininkas, tuščiomis kišenėmis atvykęs į Ameriką, susidraugavo su pačiu legendinės grupės „The Beatles“ nariu Johnu Lennonu ir jo žmona Yoko Ono.

Į labiausiai Lietuvą garsinančių žmonių dešimtuką taip pat pretenduoja JAV gyvenanti manekenė Svetlana Griaznova, Airijoje dirbantis legendinės grupės „Airija“ vokalistas Darius Mileris-Nojus, režisierė Dalia Ibelhauptaitė ir kiti iš Lietuvos kilę žymūs žmonės.

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.