Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Sultono ir haremo vergės meilės istorija atgims naujame LNK seriale „Didingas amžius“

Sultono ir haremo vergės meilės istorija atgims naujame LNK seriale „Didingas amžius“

Naujajame LNK sezone „Aistra nugalėti“ žiūrovai išvys vieną aistringiausių užsienio serialų premjerų - brangų, ką tik pastatytą, meilės, mįslingų žmogžudysčių, karinių kampanijų ir paslapčių kupiną naują Turkijos pasididžiavimą - serialą „Didingas amžius“.

Serialas, transliuojamas 45 šalyse, yra vienas brangiausių ir žiūrimiausių Turkijos televizijų istorijoje. Visose šalyse, kuriose buvo rodoma ši istorinė telenovelė, turėjo dar geresnius reitingus nei „Tūkstantis ir viena naktis“, kuri ką tik buvo parodyta Lietuve ir sulaukė rekordinio žiūrimumo.

Ambicingiausiu Turkijos serialu vadinamas „Didingas amžius“ žiūrovus pavergė savo neįtikėtinomis dekoracijomis, kostiumais ir vaizdiniais. Seriale demonstruojama Osmanų imperijos didybė, o šiame galios ir valdžios žaidime nėra jokių ribų.

„Mūsų tikslas buvo įvesti serialą į Vakarų Europos rinką. Per 2 metus telenovelė pasiekė rekordinį skaičių - yra transliuojama 45 - ose šalyse. Iki šių metų galo turime tikslą padidinti šį skaičių iki 60“, - pasakojo pasaulinio televizijos projektų platintojo „Global agency“ vadovas Ä°zzet Pinto.

Serialas „Didingas amžius“ paremtas tikra istorija - Sultonas Nuostabusis buvo dešimtasis ir ilgiausiai valdęs imperatorius, Osmanų imperijos sultonas nuo 1520-ųjų iki pat savo mirties 1566-aisiais.

Pagrindinė serialo ašis - santykiai tarp imperatoriškųjų namų sienų. Seriale susipina valdžios kultas kartu su jausmingąja ir moteriškąja serialo puse - ukrainiečių ortodoksų šventiko dukros, paimtos į vergovę, ir Sultono Nuostabiojo meilės istorija. Sudegus sultono haremui, krikščionė mergina Roxelana buvo priimta į Sultono rūmus, kol bus atstatytas haremas. Tačiau to niekada neįvyko, o sultonas, laužydamas Osmanų imperijos tradicijas, krikščionę merginą vedė, pavadino Hürrem Sultan ir leido kartu su juo gyventi imperatoriškuose rūmuose iki gyvenimo galo. Pastaroji tapo žinoma ir įtakinga teisėta Sultono žmona, kartu su vyru valdžiusi imperiją. Jų sūnus po sultono mirties perėmė imperijos valdymą po 46 metus trukusio tėvo viešpatavimo.

Pagrindinį vaidmenį atlieka vienas žymiausių Turkijos aktorių Halit Ergenç, serialo „Tūkstantis ir viena naktis“ žvaigždė. Jis ir jo kolegė ekrane, Šecherezados vaidmens atlikėja Bergüzar Korel 2009 metais susituokė bei susilaukė sūnaus. Pora laikoma viena garsiausių Turkijos šeimų.

Šįkart aktoriui teko itin atsakingas vaidmuo - įkūnyti patį Sultoną Nuostabųjį, kurio valdymo metu Osmanų imperija buvo didžiausia ir galingiausia.

„Didingas amžius“ - jau naujajame sezone per LNK.


0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.