Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Ne visi Jonai ir Janinos mėgsta savo vardą

Ne visi Jonai ir Janinos mėgsta savo vardą
Šiandien (17 val. 40 min.) per TV3 - paskutinė pokalbių šou „Su Nomeda“ laida. Laidos vedėja Nomeda Marčėnaitė atsisveikina su penkerius metus vesta laida.

Paskutinei laidai temos ilgai ieškoti nereikėjo: ji bus rodoma Joninių išvakarėse, todėl studijoje bus pagerbti du žymūs Lietuvos Jonai ir viena žavi Janina.

Kultūros ministras Jonas Jučas - aukščiausias pareigas Lietuvoje einantis Jonas. Jo darbas įpareigoja dalyvauti oficialiuose Joninių renginiuose ir šventėse, todėl švęsti savo vardadienio su draugais ministrui beveik nelieka laiko.

Dailininkas karikatūristas Jonas Varnas anksčiau mėgdavo Jonines švęsti Kernavėje pagal visas šios šventės tradicijas: su laužais, dainomis, šokiais. Jono vardą dailininkas davė ir savo sūnui, tačiau su juo vardadienio kartu nešvenčia, nes skiriasi draugų ratas.

Abiem studijos svečiams jų vardas gražus. Priešingai nei vakaro „Su Nomeda“ viešniai Janinai.

Dainininkė Janina Miščiukaitė nemano, kad jos vardas gražiausias pasaulyje, užtat - garbingas.

J.Miščiukaitė sakė, kad Janinos vardas nėra toks populiarus kaip Jono. Moterys rečiau krikštijamos Janinomis, o ir per visų švenčiamą vasaros saulėgrįžą daug dažniau prisimenami Jonai.

Etnologė Gražina Kadžytė studijos svečiams ir žiūrovams primins Jono vardo reikšmę ir papasakos apie tikrąsias Joninių, kurios anksčiau buvo švenčiamos kaip Rasų ar Kupolės šventė, tradicijas.


0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.