Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Pavargęs nuo Lietuvos gyvenimo "nuaro"

Pavargęs nuo Lietuvos gyvenimo

Laida „24 valandos“ tampa „TV pagalba“ ir nuo šiol ją bus galima išvysti TV3 kanale. Naujai atgimusi „TV pagalba“ bus panaši į tą, kurią dar prisimena televizijos žiūrovai. Tuo metu ji buvo labai populiari ir per dieną sulaukdavo net iki tūkstančio pagalbos prašymų. O kokias problemas spręs šių dienų „TV pagalba“, pasakoja laidos vedėjas Egidijus Knispelis.

- Kuo skirsis „24 valandos“ nuo „TV pagalbos“?

- „TV pagalba“ turėtų būti žaismingesnė, šviesesnė ir patrauklesnė. Dabar pas žmogų, kuris kreipsis į laidą, atvyks du mūsų komandos nariai. Jie tarpusavyje kalbėsis, komentuos situaciją. Tokiu būdu žiūrovas gaus daugiau informacijos. Nebus skubama suvesti dvi konfliktuojančias puses. Konfliktuojantys žmonės bus dėmesingiau išklausomi.

- Kuo naujai atgimusi laida „TV pagalba“ nustebins, kuo skirsis nuo seniau rodytos „TV pagalbos“?

- Panašumų, be abejo, bus. Ir tai nėra blogai. Tada rodytą „TV pagalbą“ žiūrovai labai mėgo. Per vieną dieną laidos administratorės užregistruodavo iki tūkstančio telefono skambučių. Laidą rengia ta pati prodiuserio Justino Milušausko kompanija „Just.TV“. Projekto vadovas - buvusioje laidoje dirbęs Andrius Žemaitis. Tiesa, naujoje laidoje dirbs ir buvusi Andriaus partnerė Neringa. Juos abu žiūrovai prisimena. Kiti komandos nariai - jau žiūrovų pamėgtos buvusios „24 valandų“ merginos. Turėtų būti dar vienas visus nustebinsiantis komandos narys. Visiems jau yra pasiūti ryškiai raudonos spalvos kombinezonai.

- Dėl kokių problemų žmonės gali kreiptis į „TV pagalbos” komandą?

- Problemų spektras gana didelis. Bet kokio pobūdžio konfliktai ir negalėjimas ko nors padaryti pačiam. „TV pagalbą“ galima pasikviesti, kad padėtų ką nors padaryti, sutvarkyti, atgabenti ar išgabenti. Kuo netikėtesnis prašymas, tuo įdomiau. Sėkmingo tokio darbo patirties mūsų komanda jau turi. Negrąžintos skolos, nepageidaujamųjų iškraustymai, reali pagalba ir parama norint atsikratyti priklausomybių. Tas sąrašas būtų ilgas.

- Kiek žmonių dirbs „TV pagalbos“ laidoje, ar keisis kolektyvas?

- Liks visas žiūrovų jau pamėgtas buvusių „24 valandų“ kolektyvas. Žiūrovui reikės tik paspausti kitą pultelio mygtuką ir įsijungti TV3. Norėtume, kad tai žinotų visi, kurie mus jau žiūrėjo per LNK. O paskutinį sezoną tokių buvo išties nemažai. Mes niekur nedingstame. Būsime tik kitu pavadinimu, kitame kanale.

- Kaip manote, ar televizijoje ne per daug neigiamų žinių, ar gerų ir blogų naujienų santykis lygiavertis?

- Negalėčiau daryti tokių apibendrinimų, nes per mažai žiūriu. Mes patys, kalbu apie „TV pagalbos“ rengėjus, iš tiesų pavargome nuo Lietuvos gyvenimo „nuaro“ (pranc. Film noir - juodasis kinas, kino terminas,daugiausiai
naudojamas Holivudo kriminalinėms dramoms apibūdinti). Patys pasiilgome džiugesio, gerų, šiltų emocijų. Mūsų laidose to iš tiesų turėtų būti.

- Ar „TV pagalba“ yra vietinių, buitinių nesutarimų sprendėja, ar ji atlieka ketvirtosios valdžios vaidmenį?

- Tai, ką paminėjote, plius draugė, pagalbininkė, patarėja, išklausytoja, guodėja. Žodžiu, gera meilužė.

- Turite polinkį kinui ir knygoms. Kaip manote, kokio žanro filmą būtų galima sukurti ar knygą parašyti panaudojant laidos „TV pagalba“ („24 valandos“) įrašus, motyvus?

- O... Čia dideli klodai. Kai žiūriu mūsų komandos parvežtą medžiagą iš „karštųjų taškų“, dažnai pagalvoju: „Gaila, ne su kino kamera nufilmuota“. Kai yra filmuojami žmonės, kurie savo problemą, kad ir kokia ji būtų, išgyvena neslėpdami savo emocijų, aistrų, tai toks personažas tik papuoštų bet kokio žanro filmą. Tokių tipažų mūsų laidose buvo daug. Ir dar bus. Tikiu.

- Koks laidos formatas jums priimtiniausias, kur dar norėtumėte save išbandyti, kokią laidą vesti?

- Man geriausiai sekasi pasakoti. Visada noriu pasakoti istorijas. Arba jas rašyti. Žinoma, prieš tai privalai surinkti informaciją, apklausti daugybę žmonių, juos prašnekinti, suprasti, kas liko nutylėta. Tai klasikinis žurnalisto darbas. Tokį ir noriu dirbti. Didžiausias komplimentas, kokį esu girdėjęs dėl savo darbo, buvo: „Neketinau apie tai kalbėti, bet jūs taip paklausėte, kad nė nepajutau, kaip viską išpasakojau...“ Noriu rengti tokias laidas, kai gali tai girdėti.

Parengta pagal dienraščio "Respublika" priedą "TV publika"


Zaliukas September 01 2013 1,406 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.