Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

„Skonio“ teisėjų komanda suformuota - prie jos prisijungė Kristina Brazauskienė

„Skonio“ teisėjų komanda suformuota - prie jos prisijungė Kristina Brazauskienė

43 metų darbo stažas visuomeninio maitinimo įstaigose. 23 metų vadovavimo patirtis. Nuo darbo sporto rūmų vyriausybiniame bufete iki vadovavimo vienam geriausių sostinės viešbučių. Vyriausybiniai priėmimai, kelionės po pasaulį ir pietūs, asmeniškai ruošiami prezidentui. Naujajam LNK šou „Skonis“ žūtbūt reikėjo jos unikalios patirties. Ne iš karto, bet tvirtai Kristina Brazauskienė priėmė iššūkį - tapti viena iš didžiausio kulinarinio šou „Skonis“ teisėjų kartu su „Stiklių“ bendrasavininkiu Romu Zakarevičiumi, virtuvės šefu Liutauru Čepracku ir kulinarinio dienoraščio ir knygos autore Agne Jagelavičiūte.

Pomėgis gaminti Kristinai gimė dar mokykloje. „Atsimenu, kaip aštuntoje klasėje iškepiau savo pirmąjį tortą. Visi gyrė, ir nuo to viskas ir prasidėjo. Tai - relakasas. Man labai patinka gaminti, tik, gaila, kad dabar neturiu kam“, - liūdnai nusišypso. Šviesiausios dienos jos gyveni me - pusryčiai, pietūs ir vakarienės su amžinatilsy prezidentu Algirdu Mykolu Brazausku.

„Aš pagaminu kokį žvėrienos patiekalą, atneša ant stalo, ir jis mane apiberia komplimentais. Ar gali būti maloniau, kai mylimam vyrui patinka tai, ką jam specialiai paruošei? Iki šiol atsimenu Algirdo žodžius: „Kriste, tau didelis pliusais kaip moteriai, kad tau patinka gaminti.

Man iš tikrųjų patinka. Aš galiu užsienyje kur nors knygyne praleisti po keturias penkias valandas, besirinkdama knygas apie virtuvę, serviravimą, svečių aptarnavimą. Kai reikėjo keistis, priiminėti garbingus svečius iš užsienio, teko patirties semtis iš knygų - kaip kitaip išmoksi to, ko niekada čia nemokė?“

Kristina nebijo prisipažinti, kad vis dėlto išliko lietuviškos virtuvės šalininkė. „Kodėl dabar madinga ją keikti? Nes žmonės pila per daug spirgų ir paskui piktinasi, kad skrandis stoja. Pažiūrėkime į tai moderniau! Cepelinai, vėdarai, bulviniai blynai - tai patiekalai, kurių, rodos, niekada neatsivalgysiu. Jeigu einu mieste ir pamatau restoraną, reklamuojantį cepelinus, praeinu, bet grįždama tuo pačiu keliu vis tiek užsuku - negaliu atsispirti“, - juokiasi Kristina. Ji turi daug gudrybių, kaip lietuviškus patiekalus paruošti išskirtinai.

Kristina prisipažįsta - ją jaudina laukiantis susitikimas su naująja karta. „Jaunimas turi savo skonį, savo stilių, jaunoji karta išbandė restoranus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Laukia nuotykiai“, - nusišypso K. Brazauskienė, pirmą kartą į televiziją žengianti ne svečio, o laidos šeimininko amplua.


Zaliukas September 06 2013 1,411 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.