Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Atskleista, kas sieja kosminį palydovą su... keptuve

Atskleista, kas sieja kosminį palydovą su... keptuve
Pirmais lietuviškas palydovas LitSat-1 gruodžio pradžioje turėtų pasiekti kosmosą. Jau nuo šiandien TV3 televizijos eteryje vakarais, 20.57 val., pirmadienį−ketvirtadienį laidelės „Misija Lituanica 80“ žiūrovai galės iš arčiau pamatyti, kaip buvo kuriamas pirmasis lietuviškas palydovas, ir sužinoti, kas bendro tarp technologijų, naudojamų kosmose, ir kai kurių mūsų kasdienybėje sutinkamų dalykų.

Daugeliui atrodo, kad sudėtingi astronautikos išradimai visai nesusiję su mūsų kasdienybe. Tačiau neapsigaukime - ne vieną kosmose naudotą technologiją šiandien galime sutikti savo buityje. Pirmojoje „Misija Lituanica 80“ laidelėje jau šįvakar 20.57 val. žiūrovai sužinos, kas sieja kosminį palydovą su... keptuve.

Kokią funkciją teflonas atlieka pirmajame lietuviškame palydove LitSat-1 ir su kokiais kasdien naudojamais daiktais jis asocijuojasi laidos rengėjų kalbintiems praeiviams?

Pirmoje „Misija Lituanica 80“ laidelėje Kauno technologijos universiteto mechatronikos studentai Algis ir Darius apie tefloną išklos visą tiesą ir leis viena akimi žvilgtelėti į palydovą, kurio konstravimui, kartu su kitais projekto komandos nariais, aukojo visą vasarą.

Nuo šiol pirmadienį−ketvirtadienį 20.57 val. TV3 žiūrovai išgirs apie aukštąsias technologijas kosmose ir Žemėje, išvys kaip po Lietuvos miestelius keliauja palydovas, kokie žmonės juo domisi labiausiai ir net dalyvauja žaidime, kuriame gali laimėti prizus.

TV3 primena, kad žinią apie sėkmingą projekto baigtį šios televizijos žiūrovai gaus vieni pirmųjų - per palydovą pirmą kartą iš kosmoso bus ištransliuoti trys lietuviški žodžiai. Kokie jie bus, nuspręs tauta. Šią išskirtinę transliaciją jau greitai bus galima stebėti per TV3.

Premjera „Misija Lituanica 80“ - pirmadieniais−ketvirtadieniais 20.57 val. per TV3 ir TV3 Play!

Zaliukas October 14 2013 1,348 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.