Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Televizija - praktiškai kiekvienuose namuose

Televizija - praktiškai kiekvienuose namuose
Nuo puikios pramogos iki ketvirtosios valdžios - taip šiandien apibūdinama televizija, kuri neabejotinai užima svarbią vietą mūsų gyvenime. Jos reikšmė ypač prisimenama šią, lapkričio 21, dieną, visame pasaulyje švenčiant Tarptautinę televizijos dieną.

Be televizijos šiandien milijonai žmonių nebeįsivaizduoja savo gyvenimo. „Tai vienas svarbiausių informacijos šaltinių, pranešantis apie svarbiausius įvykius šalia mūsų ir visame pasaulyje. Tai taip pat patrauklus pažinimo bei edukacijos šaltinis, puiki laisvalaikio pramoga. Tyrimai rodo, kad žmonės vis daugiau ir vis įvairesniais būdais žiūri televiziją“, − sako UAB „TELE-3“ generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

Apklausų duomenimis, daugiau nei 97 proc. Lietuvos gyventojų teigia žiūrintys televiziją, o daugiau nei 98 proc. mūsų šalies namų ūkių turi bent vieną televizorių. Kiekvienas Lietuvos gyventojas per dieną prie televizoriaus praleidžia vidutiniškai 3 val.

Jau nemažai metų televizijos rinkoje dirbantis prodiuseris Saulius Urbonavičius sako, kad televizorius yra svarbiausias namų apyvokos daiktas. „Šaldytuve mes randame maisto kūnui, o televizijoje randame peno emocijoms, smalsumui, kultūrai. Tai 8-as pasaulio stebuklas, kurį sukūrė žmonės. Jis labai galingas ir reikšmingas, kaip ir rašto bei knygos atsiradimas. Svarbu naudotis atsakingai“, - teigia ne vienos populiarios TV laidos prodiuseris.

Plečiantis technologijoms ir didėjant žmonių mobilumui, televizija yra matoma nebe tik televizoriaus ekrane, bet ir vadinamuosiuose antruosiuose ekranuose - kompiuteriuose, mobiliuosiuose įrenginiuose. Beveik 40 proc. lietuvių bent kartą per mėnesį žiūri TV laidas ar jų įrašus internete.

Štai keletas įdomių faktų apie televiziją:

- Pirmieji televizoriai buvo griozdiški įrenginiai, sudaryti iš dviejų dalių - televizijos signalą priimančio radijo imtuvo ir vaizdą perduodančios dalies. Žmonės šias dalis galėjo įsigyti atskirai ir susikonstruoti televizoriaus aparatą patys.

- 1929 m. Londone atidaryta pirmoji televizijos studija, 1950 m. pradėtos spalvotos televizijos transliacijos, 1957 m. televizija pradėta transliuoti Lietuvoje.

- Šiuo metu Lietuvoje televizijos žiūrovų mėgstamiausia yra TV3, o žinomiausia televizija internete - TV3 Play. Abu kanalai priklauso tarptautiniam žiniasklaidos koncernui „Modern Times Group“ (MTG), taip pat valdančiam televizijas TV6, TV8, radijo stotį „Power Hit Radio“ bei „Viasat“ kanalų grupę.

- Lietuvoje moterys prie televizoriaus ekrano vidutiniškai praleidžia valanda daugiau nei vyrai. Žiemą mūsų tautiečiai per parą visa valanda ilgiau žiūri televiziją nei vasarą.

- Žmogus, žiūrėdamas televizorių, sunaudoja 85 kalorijas per valandą, miegodamas - 95.

- Pats ilgiausias pasaulyje serialas - „Kelrodė žvaigždė“ (ang. Guiding Light). Jis pradėtas rodyti JAV 1952 metais ir baigtas visai neseniai - 2009 metais.
- Serialo „Simpsonai“ veikėjai geltoni yra ne atsitiktinai: spaudinėjant kanalus, geltona spalva yra lengvai pastebima ir itin atkreipia žiūrovų dėmesį.

- Pirmoji televizijos reklama buvo parodyta 1941 metais. Jos 10 sek. trukmės transliacija kainavo „net“ 9 dolerius.

Nuoširdžiai sveikiname su Pasauline televizijos diena!

Zaliukas November 21 2013 1,330 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.