Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

„Išsipildymo akcija“ kviečia prisidėti prie efektyvesnio leukemija sergančių vaikų gydymo

„Išsipildymo akcija“ kviečia prisidėti prie efektyvesnio leukemija sergančių vaikų gydymo
TV3 bei SEB banko organizuojamas didžiausias televizijos paramos projektas „Išsipildymo akcija“ šiemet vėl kviečia pagelbėti tiems, kuriems mūsų pagalbos reikia labiausiai.

Projekto komisija kasmet atrenka keletą istorijų apie mažuosius ligoniukus, kurių likimus galime pakeisti kiekvienas paaukodamas šiek tiek pinigų. Viena tokių istorijų šiemet - apie leukemija sergančius vaikus ir jų gydymą.

Nedaugelis žino, kad šiuo metu Lietuvoje gydant kraujo vėžiu sergančius vaikus jiems yra atliekama kompiuterinė tomografija, o jos metu mažieji ligoniukai gauna net penkiadešimt kartų didesnę radiacijos dozę nei darant paprastą plaučių nuotrauką. Taip yra todėl, kad turima medicininė įranga, nors ir pati naujausia, turi vieną trūkumą - ji be priedo, galinčio sumažinti radiacijos dozę.

Tokias nuotraukas − ne vieną ir ne tris - visai neseniai teko darytis šešiolikmetei Laurai, sirgusiai leukemija. Jos ligos istorijoje net trys tomai kraujo tyrimų, o gydytojos rankose kalnai kompiuterinės tomografijos nuotraukų. Ne ką plonesnę ligos kortelę turi ir kaunietė Emilija. Jos liga ta pati, tik aršesnė. Didelės rizikos ūminė limfoblastinė leukemija prasidėjo kaip žaibas iš giedro dangaus, kaip gripas ir virto aršia kova už gyvenimą.

Abi šios merginos buvo tiriamos aparatu, kuris skleidžia labai daug radiacijos. Medikų teigimu, tai gerokai apsunkina gydymą, o gauta apšvita gali išprovokuoti ir kitas vėžio formas. Tačiau daryti tyrimus šia medicinine įranga yra būtina sprendžiant kaip mažuosius ligoniukus gydyti.

Dėkui Dievui, abi merginos šiandien sėkmingai įveikė vėžį, tačiau jų nueitas kelias galėjo būti gerokai lengvesnis. Deja, šiandien to paties likimo vaikučių yra ir daugiau. Todėl „Išsipildymo akcija“ kviečia visus geros valios žmones nelikti abejingus ir padėti su vėžiu tebekovojontiems vaikams. Tai padaryti galime paaukodami šiek tiek pinigų, už kuriuos bus galima nupirkti taip reikalingą papildomą prietaisą, kuris sumažina radiacijos dozę net 60 kartų.

Akcijos organizatoriai kviečia „Išsipildymo akcijai“ aukoti telefonais 1890 (auka 2 litai), 1891 (auka 5 litai), 1892 (auka 10 litų) ir www.aukok.lt.

Su Lauros ir Emilijos istorija galima geriau susipažinti televizijoje internete TV3 Play.

Paramos projektą „Išsipildymo akcija“ TV3 ir SEB bankas organizuoja jau nuo 2003 metų. Už geros valios žmonių per dešimt metų suaukotas lėšas jau pagelbėta dešimtims tūkstančių vaikų namų auklėtinių bei ligoniukų. Vaikai gavo reikalingą gydymą bei būtiniausią pagalbą, jiems nupirkta vaistų, atlikta operacijų, parūpinta medicininės įrangos, pagerinta buitis ir suteikta papildoma reabilitacija. Per daugiau nei dešimtmetį „Išsipildymo akciją“ pamėgo daugelis Lietuvos žmonių - ji tapo mūsų visų.

Zaliukas December 13 2013 1,303 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.