Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Kas gudresnis už penktoką?

Kas gudresnis už penktoką?
Mokslo metai TV3 eteryje prasidės ne rugsėjo 1-ąją, o rugsėjo 2 dieną, ir pirmoji pamoka bus ne anksti rytą, o gerokai po pietų, 17 val. 40 min. „Moksleiviai“ bus pakviesti ne į pirmąją, o iškart į penktą klasę, kurioje mokosi vien moksliukai.

Jiems naujojoje TV3 laidoje „Penktokų iššūkis“ iššūkį svies net trys suaugusieji.

Iš pradžių atrodė, kad Vilniaus universiteto magistras, šiuo metu komunikacijų konsultantu dirbantis Aistis gerai prisimena 1-5 klasės kursą.

Jis puikiai žinojo, ką reiškia muzikinis terminas „forte“, kieno garbei Karlas Benzas pavadino savo sukurtą automobilį „Mercedes“, tačiau kai prieš jo akis pasirodė pirmos klasės kurso klausimas apie Lietuvos himną ir Aisčiui teko prisiminti trečio posmelio trečią eilutę, vyras sutriko.

Tuo tarpu kita dalyvė, tuometį Pedagoginį institutą baigusi Rasa Tumonienė, buvo pasiryžusi įrodyti, kad ji tikrai gudresnė už penktokus.

Moteriai teko prisiminti, ką reiškia senovinis lietuviškas žodis „vygė“ ir kaip vadinasi muzikos instrumentas, kurį pučiant gale virpa įtaisytas dvigubas nendrinis liežuvėlis.

Trečiasis penktokams iššūkį metė Vilniaus universitete magistro laipsnį įgijęs ir šiuo metu prekybos srityje dirbantis Mindaugas Urbelis. Jis bandė įrodyti žinąs, kiek tęsėsi lietuviškos spaudos draudimas, prasidėjęs 1864 metais.

Ar jam pavyks atsakyti į nelengvą klausimą? O galbūt ir jis visai Lietuvai turės prisipažinti, kad nėra gudresnis už penktokus?

Zaliukas September 02 2007 1,579 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.