Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Kiek rankų, kojų ir akių turi septyni nykštukai?

Kiek rankų, kojų ir akių turi septyni nykštukai?
Šią popietę TV3 eteryje vyks antroji pamoka su gudragalviais penktokais.

Laidoje „Penktokų iššūkis“ kovą tęs Vilniaus universiteto magistras, šiuo metu prekybos srityje dirbantis Mindaugas Urbelis, kuris nespėjo baigti žaidimo, nuskambėjus pirmosios pamokos skambučiui.

Praėjusioje laidoje jį išgelbėjo penktokas Tadas, kuris teisingai atsakė į klausimą apie 40 metų trukusį spaudos draudimą Lietuvoje.

Antrojoje laidoje Mindaugui, baigusiam sustiprinto matematikos dėstymo mokyklą, ir vėl teko prašyti Tado pagalbos atsakant į pirmos klasės kurso matematikos klausimą: kaip vadinamas skaičius, kurį gauname vieną skaičių padaliję iš kito?

Toliau Mindaugas bandė verstis savo jėgomis. Įsidrąsinęs jis pasiryžo iš karto atsakyti į 5 klasės kurso botanikos klausimą.

Kaip vadinama organinių medžiagų gamyba organizmuose iš neorganinių medžiagų, naudojant saulės energiją? Mindaugas nesutriko ir atsakė — chlorofizė. Tik ar tai teisingas atsakymas?

Tuo tarpu antroji dalyvė 31—erių Odeta Rimkevičiūtė — ryšių su visuomene ir komunikacijų mokslo magistrė, nustebino savo erudicija ir priartėjo prie išsvajotojo tikslo — dešimties tūkstančių litų.

Labiausiai Odetą iš vėžių išmušė klausimas — kiek rankų, kojų ir akių turi septyni nykštukai? Moteris ilgai skaičiavo, kol galiausiai jai tai vis dėlto pavyko.

Tačiau Odeta išnaudojo visas penktokų pagalbas. Kaip baigėsi Odetos žaidimas ir kokią sumą iš klasės išsinešė ši gudri moteris — sekmadienį 17 val. 40 min. per TV3.


Zaliukas September 09 2007 1,686 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.