Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Naujoji „Lietuvos ryto“ TV žinių vedėja - G.Pečiulytė

Naujoji „Lietuvos ryto“ TV žinių vedėja - G.Pečiulytė
„Džiaugiuosi šiuo pasiūlymu ir tuo, kad sugrįžau į Lietuvą. Čia man viskas sava, o darbas bus įdomus“, - sako žiūrovams gerai pažįstama žurnalistė Guoda Pečiulytė, nuo sausio 20-osios skaitysianti žinias „Lietuvos ryto“ televizijoje.

Prieš beveik dvejus metus Guoda paliko LRT televizijos laidos „Labas rytas“ vedėjos darbą ir išvyko stažuotis į Strasbūrą - Europos Parlamento informacijos skyrių. Vėliau persikėlė į Briuselį, kur Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai metus dirbo dienraščio „Lietuvos rytas“ ir portalo lrytas.lt korespondente.

„Žurnalistikos žavesys - įvairovė. Tikiu, kad televizijos žurnalistui reikia mokėti ir rašyti, redaguoti tekstus.

Darbas dienraštyje man patiko. Dabar grįžtu į televiziją, bet nesu linkusi priskirti savęs vienai sričiai - tik ekranui ar tik spaudai. Man įdomu viskas.

Dirbant Briuselyje teko ir su kamera palakstyti, ir reportažus montuoti, ir straipsnių parašyti“, - sakė 29-erių žurnalistė.

„Lietuvos ryto“ televizijos vadovas Linas Ryškus džiaugiasi G.Pečiulytės prisijungimu prie jo komandos: „Ji savo sugebėjimus televizijoje jau yra įrodžiusi. Guoda puikiai tinka šiam darbui“.

Prieš Kalėdas į Lietuvą iš Briuselio sugrįžusi žurnalistė žinias skaitys darbo dienos popietėmis ir vakarais, eteryje dirbs ir savaitgaliais, rašo „Lietuvos rytas".

„Darbo ritmas bus kitoks nei rytinėse laidose. Nesu ankstyvo ryto žmogus, todėl mane tai džiugina.

Jaudulys yra. Nebijau, kad praradau įgūdžius, bet tiesioginis eteris visada yra šioks šoks iššūkis.

Juolab dabar teks dirbti kiek kitokį darbą - rytinėje pokalbių ir informacijos laidoje tekdavo daugiau improvizuoti. Tačiau neslėpsiu - pasiilgau darbo eteryje“, - sakė G.Pečiulytė.

Užsienyje beveik dvejus metus gyvenusi moteris sakė, kad džiaugiasi sugrįžusi į Lietuvą.

„Kai gyveni svetur, supranti, kad iš tiesų Lietuvoje yra gera. Žia žinau viską -- kiek kurioje gatvėje kainuoja automobilio pastatymas, kaip parduotuvėse išdėstyti produktai.

Kai kurie emigrantai gal manys, kad aš kvaila, bet Lietuvoje tikrai geriau. Mums gal dar reikia pasimokyti vakarietiškos bendravimo kultūros, bet tai turbūt vienintelis dalykas iš Briuselio, kurio čia pasiilgsiu“, - sakė žurnalistė.

Zaliukas January 10 2014 1,388 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.