Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

„TV pagalba“ skelbia akciją „Ruduo be smurto“

„TV pagalba“ skelbia akciją „Ruduo be smurto“
Įvairiausios nelaimės, negrąžintos skolos, dingę artimieji, prarasta meilė, smurtas šeimoje – su šiomis ir daugeliu kitų problemų kasdien susiduriantys TV3 laidos „TV pagalba“ gelbėtojai šį rudenį skelbia itin aktualią ir labai reikalingą akciją „Ruduo be smurto“, rašoma TV3 pranešime.

„Kasdien spęsdami svarbiausias žmonių problemas įsitikinome, kad ir Lietuvos provincijoje, ir lygiai taip pat didžiuosiuose miestuose daugybė moterų kenčia nuolatinį savo vyrų, sugyventinių, net sūnų, anūkų ar darbdavių smurtą. Ir fizinį, ir psichologinį. Vieną dieną susigriebiau, kad automatiškai net nepamąsčiusi beveik kiekvienam „TV pagalboje“ sutiktam vyrui užduodu klausimą „Ar ją mušei?“, o kiekvienai moteriai – „Ar tave jis mušė?“ Ir labai dažnai sulaukiu to paties atsakymo – „Taip“. Ilgiau tai tęstis negali – reikia imtis visuotinų veiksmų“, – pasakoja gelbėtoja Justė Milušauskienė.

TV3 gelbėtojai imsis visų priemonių, kad padėtų moterims patikėti, jog smurtas prieš jas gali būti pažabotas, o smurtaujantiems vyrams padės suvokti, kad ne tik sudavimas moteriai, bet ir apskritai jos skriaudimas yra ne tik neleistinas, bet ir neatleistinas.

„Smurtą patiria ne tik tas, kurį muša, bet ir jo aplinka, net ir pats smurtautojas nuo to kenčia. Manau, kad tai yra panaši problema kaip ir alkoholizmas. Regis, Lietuvoje jau drąsiai galime skelbti smurto epidemiją. Mūsų tikslas – ne nubausti smurtautojus, o padėti jiems suvokti savo problemą ir padėti kovoti su smurtu. Dirbdami savo darbą, neretai pastebime ir valstybinių institucijų neveiksnumą kovoje su smurto problemomis. Jau tapo madinga valdininkams ir politikams verkšlenti apie smurto problematiką, tačiau kai šeimoms realiai reikia spręsti šias problemas, labai nedaug institucijų gali pagelbėti“, – piktinosi vienas akcijos iniciatorių Gediminas Jaunius.

„Net naktį sulaukiame skriaudžiamų moterų skambučių, todėl pradedame griežtų veiksmų programą tiems vyrams, kurie prieš jas smurtauja. Joje vyrai turės galimybę viešai pripažinti smurtaujantys ir pajusti, kokį skausmą sukelia savo artimiesiems. Tikimės, kad prasidėjusi šį rudenį akcija taps tradicija. O vyrų skriaudžiamas moteris raginame patikėti, kad viešumas jų gyvenime gali daug ką pakeisti ir drąsiai skambinti telefonu 1393“, – sako laidos vedėja Aušra Kilkuvienė.

Gelbėtojai Gediminas ir Justė jau pradėjo šią akciją ištatuiruodami vienam vyrukui ant rankų užrašą „Nemušiu“, o šio antradienio laidoje „TV pagalba“ Jonas ir Gediminas pratęs šią akciją originaliu būdu auklėdami dar vieną smurtaujantį vyrą.

TV3 gelbėtojų pastangos pažaboti smurtaujančius prieš moteris vyrus – „TV pagalboje“ pirmadieniais – ketvirtadieniais 20.15 val. per TV3!

Zaliukas September 25 2007 1,853 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.