Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

„Gelbėtojas“ Andrius išnyks iš ekrano

„Gelbėtojas“ Andrius išnyks iš ekrano
Dienraštį L.T. pasiekė žinia: iš televizijos „gelbėtojų“ gretų traukiasi vienas seniausių narių A.Žemaitis. Žiūrovai eteryje jį matė jau senokai, tačiau rytojus, spalio 18-oji, – paskutinė Andriaus, kaip „gelbėtojo“, darbo diena.

Gelbėjimas tapo rutina

„Iš „TV pagalbos“ neišeinu, tik nebebūsiu eterio veidas. Išeinu dirbti už kadro, tai dariau ir anksčiau. Juk nuo pirmųjų dienų buvau šio projekto vadovas“, – dienraščio L.T. skaitytojams paaiškino A.Žemaitis. Nuskriaustų gyvūnėlių gelbėjimu labiausiai išgarsėjęs vyras sakė, kad dabar mažuosius žmonių draugus iš bėdų galės vaduoti visi, kas netingi.

Nuo praėjusio sezono vis rečiau eteryje pasirodantis Andrius aiškino, kad per šešerius laidos gyvavimo metus „gelbėtojo“ darbas jam tapo rutina. „Šiam darbui reikia didelės koncentracijos. Jei esi ir koordinatorius, ir „gelbėtojas“, anksčiau ar vėliau turi kurį nors vieną pasirinkti. Koordinatoriaus darbe didesnė atsakomybė, nervų daugiau, greičiau pražilsti. Bet tai darbas, jis maitina mane ir mano šeimą“, – apsisprendimo motyvus aiškino Andrius.

Marš į pensiją!

Pasak A.Žemaičio, anksčiau ar vėliau senosios kartos „gelbėtojai“ turės pasitraukti iš eterio ir užleisti vietą jaunimui. „Laidai reikia keistis, jaunėti. Norime atrinkti, išmokyti ir paleisti į eterį naujas komandas. Todėl ir darbo man daugėja“, – tikino projekto vadovas. Paklaustas, ar iš eterio dings ir žiūrovų pamėgti Gediminas Jaunius, Jonas Stanevičius, Brigita Budginaitė, Justė Milušauskienė, Aušra Kilkuvienė, Andrius buvo lakoniškas. „Laikui bėgant tai atsitiks. Tai, ką senieji „gelbėtojai“ prieš penkerius ar ketverius metus darydavo lengvai ir žaismingai, dabar – rimtai. Atsirado solidumas, kuris man atrodo neskanus“, – kolegoms išeiti į pensiją siūlė
Andrius.

Kas išsikvėpė – išeina

„Tai, kad senieji „gelbėtojai“ išsikvėpė, yra tik jo nuomonė, aš manau atvirkščiai. Jie ne visi išsikvėpė, o kas palieka eterį, tas ir išsikvėpė, – paklaustas, ką mano apie Andriaus žodžius kolegų atžvilgiu, griežtas buvo „TV pagalbos“ prodiuseris Justinas Milušauskas. – Jis dirbs už kadro, eteryje buvo daug laiko, reikia poilsio, truputį kūrybinių atostogų. O senieji Gedas, Jonas, Brigita, Justė turi dar žiauriai daug parako.“ Pasak Justo, iš pradžių laidai bus atrinkti tik du nauji veidai, kurie, tikimasi, puikiai įsilies į kolektyvą. „Laida visiškai atsinaujinusi, ji kasdien gerėja ir tai rodo reitingai. O kas gelbės gyvūnėlius, reikės pagalvoti, gal jų jau nebereikės gelbėti“, – svarstė J.Milušauskas.

Pavėluotas žingsnis

„Kaip vieningos „gelbėtojų“ komandos narys turėčiau pasakyti „labai gaila“. Tačiau neslėpsiu, šis kolegos Andriaus žingsnis jau kiek pavėluotas. „Gelbėtojas“ turi būti autoritetas ne tik laidose, bet ir realiame gyvenime, jo kalba negali būti skurdi, o elgesys suvaidintas. Dėkodami projekto vadovui, keliame ant rankų naują vadovaujantį žmogų – režisierę Liną Ausiejienę. Tikiu, kad jos išprusimas ir matymo kampas privers mus dirbti dar geriau“, – į A.Žemaičio, paliekančio eterį, žodžius reagavo nuo pat pirmosios laidos „TV pagalboje“ dirbantis J.Stanevičius.

Trečią sezoną laidoje dirbanti gražuolė „gelbėtoja“ B.Budginaitė tik iš dienraščio L.T. sužinojo, kad Andriaus TV eteryje jau nebematysime, todėl situacijos nekomentavo. Vadovų pareiškimų apie komandos sumažėjimą negirdėjo ir laidos vedėja A.Kilkuvienė. „Viena vertus, gaila, kad žmogus, su kuriuo dirbome 5 metus, išeina. Kita vertus, gal jis pavargo, rado įdomiau ar išsikvėpė. Tai keista, kaip ir kiekvienas pasikeitimas“, – dienraščiui L.T. sakė Aušra.

Moteris nemano, kad ji ar kiti komandos nariai išsikvėpė. „Man darbas įdomus ir žiauriai veža. Nesąmonė, kad išsikvėpėme, laukiame naujos komandos. Gal Andriui atėjo, kaip būna ir santuokoje, laikas, kai jis nebegali ir nebenori“, – energingai kalbėjo „TV pagalbos“ vedėja. Su Egipte šiuo metu atostogaujančiais Gediminu ir Juste susisiekti nepavyko.

Smurtas šeimoje – ne priežastis

Pasak laidos prodiuserio J.Milušausko ir paties A.Žemaičio, „gelbėtojo“ pasitraukimas iš eterio neturi nieko bendra su asmeninio gyvenimo peripetijomis.

„Tai ne mano reikalas“, – sakė taip pat su žmona išsiskyręs J.Milušauskas. Kaip rašė dienraštis L.T., A.Žemaitis, televizijos eteryje sprendęs žmonių problemas, realiame gyvenime neblizgėjo kaip pavyzdingas vyras ir tėvas – jame yra juodas puslapis, kurio pats „gelbėtojas“ viešai nenorėjo atversti. Prieš kone ketverius metus jis paliko septintą mėnesį nėščią žmoną, su kuria turi keturis vaikus, ir išėjo pas tuomet vos septyniolikmetę meilužę. Pavasarį buvusi „gelbėtojo“ žmona Eglė ir jos brolis atvirai prabilo, kaip televizijos žvaigždė šeimoje naudojo psichologinį ir net fizinį smurtą.

Beje, su dabar jau pilnamete Evelina Vainoryte A.Žemaitis gyvena iki šiol ir tikina, kad tai – jo gyvenimo moteris.

Zaliukas October 17 2007 3,289 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.