Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Psichologas Olegas Lapinas: Ant šiuolaikinio jaunimo kryžiumi gulasi pareiga būti tobulam

Psichologas Olegas Lapinas: Ant šiuolaikinio jaunimo kryžiumi gulasi pareiga būti tobulam
Jau šiandien 20.00 val. žiūrimiausios televizijos TV3 ekranuose naujiena − socialinis eksperimentas „Tik nesakyk mamai“, kuris itin atvirai parodys tėvų ir vaikų tarpusavio santykius.

12 jaunuolių ir 12 tėvų pasiners į žaidimą. Jaunieji dalyviai bus apgyvendinami prabangiame dvare ir turės atlikti įvairias užduotis. Vieni jų darys viską, kad tik būtų pastebėti, bandys išsiskirti, šokiruoti, ir savo elgesiu privers didžiai stebėtis. Kiti bus santūresni. Jų elgesio skirtumai išryškės ne tik užduočių metu. Kaip jie elgsis, kai niekas jų nemato ir leidžia atsipalaiduoti? Ir svarbiausia - ką apie tai pasakys jų tėvai? Jaunuoliai nežino, kad būtent jų tėvai viską stebės ir vertins!

Projekte dalyvauja ir profesionalus psichologas Olegas Lapinas, kurio teigimu jaunimą laisvė neretai apsvaigina. „Mums, suaugusiems, atrodo, kad laisvė ir atsakomybė tarpusavyje susiję dalykai. Šiuolaikiniam jaunimui yra sunkiau. Ant jų pečių krenta kiti normatyvai. Mergaitėms svarbu, kaip jos turi atrodyti, vaikinams svarbūs jų raumenys. Dar atsižvelgiama, kaip jis apsirengęs, kokios markės jo telefonas. Ant šiuolaikinio jaunimo kryžiumi gulasi pareiga būti tobulam, − sako O. Lapinas. − Tėvai, ypač tie, kurie neprisimena, kokie buvo patys, dažniausiai į paauglių veiksmus reaguoja su dideliu šoku. Juk mato ne tai, ką yra įpratę matyti. Dauguma jų, ypač jaunų tėvų, idealizuoja savo vaikus. Tikisi iš jų, kad jie bus tokie, kokiais nepavyko tapti jų tėvams.“

Psichologas sako, kad visuomenėje visą laiką bus sakoma, kad jaunimas degraduoja, tik pačiam jaunimui taip neatrodo, o paskui ir jie taip kalbės apie savo vaikus.

Jau pirmąją TV3 socialinio eksperimento laidą analizavęs psichologas pastebi, kad dvare gyvenantys jaunuoliai jau kiek apsiprato ir daugiau pradeda kalbėti, gąsdinti vienas kitą, o tai jau yra socializacijos ženklai. Tik šį kartą jie socializuojasi ne šeimoje, o tarp bendraamžių.

Kaip jaunuoliams seksis įgyvendinti pirmąsias užduotis? Ką jie veikia likę vieni namie, kai jų niekas nemato? Kaip jie jausis sužinoję, kad visas naktines šėliones ir atviras išpažintis slapta stebėjo jų tėvai? O kaip išvydę vaikų elgesį reaguos tėvai?

Visi atsakymai, staigmenos ir tikros emocijos - jau šiandien, nuo kovo 31 d., 20.00 val. per žiūrimiausią televiziją Lietuvoje TV3!

Socialinis eksperimentas „Tik nesakyk mamai“ - nuo kovo 31 d. 20 val. pirmadieniais per TV3!

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.