Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

„Tautišką giesmę“ giedodami „Chorų karų“ dalyviai sekmadienį vienys lietuvius

„Tautišką giesmę“ giedodami „Chorų karų“ dalyviai sekmadienį vienys lietuvius
Šis sekmadienis, liepos 6-oji - ypatinga diena kiekvienam lietuviui. Valstybinę šventę, Mindaugo karūnavimo dieną, socialiai atsakingiausia televizija TV3 jau šeštą kartą tradiciškai kviečia susiburti ir visiems drauge sugiedoti „Tautišką giesmę“. Šiemet Lietuvos himnas TV3 eteryje skambės tiesiogiai ne tik iš Vilniaus Vinco Kudirkos aikštės, bet ir nuo Palangos Birutės kalno. Specialios tiesioginės transliacijos pradžia - 20.50 val. „Tautiška giesmė“ suskambės lygiai 21.00 val.

Speciali TV3 transliacija šventiniam giedojimui suburs projekto „Chorų karai“ dalyvius ir mylimus eterio veidus. Vilniaus Vinco Kudirkos aikštėje žiūrovus suvienys ir „Tautišką giesmę“ drauge atliks Astos Pilypaitės vadovaujamas Alytaus „De Žavu“ choras, Arno Švilpausko vedamas Kėdainių „Senamiesčio“ choras ir Stano vadovaujamas senjorų „Bočių“ choras. Visi drauge choristai atliks ir kiekvienam pažįstamus Vytauto Kernagio, Marijaus Mikutavičiaus hitus.

Specialios TV3 transliacijos vedėjais tradiciškai taps eterio veidai. Vienas jų - laidų vedėjas ir kūrėjas Mindaugas Rainys. Kas sekmadienį bus jo kolegė - kol kas neatskleidžiama.

„Tai jau trečias kartas, kai himną giedosiu sostinėje“, - sako M. Rainys. Jam anksčiau teko giedoti himną kituose miestuose - Panevėžyje, Juodkrantėje, gimtajame Kaune: „Jau tapo įprasta, kad „Tautišką giesmę“ giedu ne namie, o dirbdamas eteryje, kartu su kolegomis ir susirinkusiais žiūrovais.“

Mindaugui ši diena - ypatinga: „Man ši proga svarbi, nes tai Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena. Šį sekmadienį - jau šeštus metus iš eilės švęsiu ne savo vardadienį, o nacionalinę šventę kartu su gausybe žmonių.“

TV3 pradėta iniciatyva šiemet dar ypatingesnė: lietuviai visi drauge kuria „Tautiškos giesmės“ giedojimo žemėlapį. Videožinių portalas „Žinios.lt“ iki šio sekmadienio kviečia registruotis visus lietuvius adresu www.zinios.lt/himnogiedojimas. Prašome registruoti visas vietas, kuriose planuojama giedoti „Tautiška giesmė“. Iš registracijos duomenų bus sudarytas ne tik visos Lietuvos, bet ir viso pasaulio lietuvių himno giedojimo žemėlapis.

Po „Tautiškos giesmės“ giedojimo „Žinios.lt“ laukia visų internautų nuotraukų su užfiksuotomis himno giedojimo akimirkomis. Aktyviausiems bus įteikti prizai - Lietuvos vėliavos, skirtos kelti per valstybines šventes.

Tiesioginė transliacija „Tautiškos giesmės giedojimas“ - liepos 6-ąją 20.50 val. per TV3!


0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.