Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

„Talentas keisti“ finalininkė Eglė: „Neregiai vaikai turi turėti galimybę nusipirkti mėgstamą pasaką knygynuose“

„Talentas keisti“ finalininkė Eglė: „Neregiai vaikai turi turėti galimybę nusipirkti mėgstamą pasaką knygynuose“
Žiūrimiausios televizijos TV3 konkursas „Talentas keisti“ pristato visiškai naują požiūrį į paramą ir kartu su organizacija „Reach for change“ kviečia išrinkti idėją, kuri keis pasaulį!

Viena iš keturių unikalaus projekto finalininkių Eglė Jokužytė sako, kad „Talentas keisti“ projekte ji dalyvauja siekdama įgyvendinti savo svajonę - išleisti inovatyvias knygeles, skirtas ir regintiems, ir neregiams vaikams.

„Noriu padėti neregintiems vaikams turėti knygas, nes šiuo metu knygų Brailio raštu įsigyti paprasčiausiai neįmanoma - jų knygynuose tiesiog nėra. Brailio raštas nyksta, neregiai tampa beraščiais, o šio rašto neregiams mokytis itin svarbu. Tai lemia jų protinių gebėjimų vystymąsi, padeda ateityje įgyti išsilavinimą, susirasti darbą bei būti finansiškai nepriklausomiems. Galų gale, jie turi turėti galimybę rasti bei įsigyti jiems patinkančią pasaką knygynuose”, - sako idėjos autorė Eglė.

Jauna moteris teigia, kad knygelės būtų skirtos ne tik neregintiems. “Jas taip pat galės skaityti ir matantieji vaikai. Jos būtų tokios pat spalvingos, įdomios ir gražios kaip ir tradicinės vaikiškos knygelės, tačiau kartu ir išskirtinės, nes tekstas ir iliustracijos pritaikytos visiems - tiek regintiems, tiek neregiams. Regintys vaikai skaitydami šias knygeles pažins kitokius gyvenimus, suvoks kaip pasaulį mato kitokie vaikai. Tai puikus būdas ugdyti mažųjų jautrumą, toleranciją, supažindinti juos su Brailio raštu”, - sako Eglė.

Inovatyvios knygelės galės būti skaitomos pasitelkiant skirtingus pojūčius: regą, lytėjimą, klausą, uoslę ar net skonį.

Jei palaikote šią idėją ir manote, kad iš jos gali išaugti gražus socialinis verslas, balsuokite www.tv3.lt/talentaskeisti. Čia galite susipažinti ir su kitais trimis „Talentas keisti“ konkurso finalininkais. Vienam jų, kuris surinks daugiausiai visuomenės palaikymo, TV3 ir „Reach for change“ nuo 1 iki 5 metų skirs visą - finansinę, ekspertinę bei viešinimo - paramą. Vaikų pasaulį keisti galinti idėja bus išauginta į socialinį verslą, kuris tęs veiklą savarankiškai. Taip bus užtikrinta, kad geri darbai vaikų labui būtų ilgalaikiai ir turėtų tęstinumą.

Balsuoti už finalininkus ir daugiau apie projektą sužinoti galima www.tv3.lt/talentaskeisti.

TV3 - gera kartu keisti pasaulį!

Zaliukas September 24 2014 1,435 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.