Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Paskelbtas konkurso „Talentas keisti“ nugalėtojas

Paskelbtas konkurso „Talentas keisti“ nugalėtojas
Kitokį požiūrį į paramą pristatantis TV3 konkursas „Talentas keisti“ šiandien pasiekė finišą - iš keturių puikių finalininkų išrinktas vienas, kurio idėja keis pasaulį. Susumavus visuomenės balsus TV3 ir organizacija „Reach for change“ skelbia - naujuoju Lietuvos „Talentu keisti“ tapo Nerijus Buivydas, siūlantis įkurti pirmąją demokratinę mokyklą Lietuvoje.

„Šis konkursas atskleidė, kad mūsų šalyje yra be galo daug talentingų, sumanių, drąsių ir entuziastingų žmonių, kurie turi fantastiškų minčių kaip kurti gražesnį pasaulį vaikams ir jaunimui. Be galo džiugu vieną jų, sulaukusį daugybės žmonių palaikymo, paskelbti konkurso „Talentas keisti“ nugalėtoju. Nuoširdžiai tikiu, kad Nerijaus idėja labai reikalinga ir savalaikė, todėl labai džiaugiuosi, kad galėsime padėti jai užaugti. Suteiksime visą finansinę, ekspertinę ir viešinimo paramą, kad iš šios idėjos išaugtų savarankiškas socialinis verslas“, - sako UAB „TELE-3“ generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

Ji, kartu su konkurso komisijos nariais bei švietimo ministru Dainiumi Pavalkiu šiandien ryte pasveikino nugalėtoją ir visus “Talentas keisti” konkurso finalininkus.

Nerijaus Buivydo idėja - įkurti iš esmės kitokią mokyklą Lietuvoje. Tokią, kurioje patys mokiniai galėtų spręsti ką ir kaip mokytis. UNICEF tyrimo duomenimis, Lietuva pagal švietimo kokybę tarp 29 šalių užima 27 vietą. Pasak konkurso nugalėtojo, mokiniai ne tik neturi motyvacijos mokytis, bet ir nesijaučia svarbūs mokykloje. Šią problemą spręsti padėtų pirmoji Lietuvoje Demokratinė mokykla. Čia vaikams būtų suteikiama daugiau laisvės valdyti savo tobulėjimą, atsižvelgiant į amžių, gebėjimus ir poreikius. Čia kiekvienas mokytųsi savo tempu ir turėtų teisę nebūti lyginamas su kitais. Tai bus mokykla kiekvieno asmeninei sėkmei.

Demokratinė mokykla − tai mokykla be hierarchijos. Joje vienodą sprendimo teisę turės tiek moksleiviai, tiek mokytojai, tiek administracija. „Tai iš esmės kitokia mokykla, kurioje svarbiausia pagarba ir įsiklausymas į kiekvieną vaiką, − įsitikinęs Nerijus. - Apie savo demokratinio ugdymo idėją noriu papasakoti ir visoms Lietuvos mokykloms, tad noriu surengti bėgimo maratoną ir bėgdamas per 20 dienų aplankyti 20 skirtingų mokyklų.“

Kad idėja sklistų kuo plačiau, drauge su savo nauja demokratine mokykla vaikinas planuoja atidaryti ir Demokratinio ugdymo institutą, kuris rūpintųsi demokratinio ugdymo principų diegimu ir kitose Lietuvos mokyklose.

TV3 ir „Reach for change“ nuo šiandien pradeda aktyvų darbą su finalininku, kad padėtų šią idėją užauginti į tvirtą socialinį verslą. Idėjos plėtojimui ir įgyvendinimui bus skirta visa reikalinga parama nuo 1 iki 5 metų.

Plačiau apie projektą sužinoti galima www.tv3.lt/talentaskeisti.

TV3 - gera kartu keisti pasaulį!

Zaliukas October 14 2014 1,259 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.