Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Sunkiai sergančių vaikučių istorijų liudininkė A. Kudabienė: „Tikiu stebuklais“

Sunkiai sergančių vaikučių istorijų liudininkė A. Kudabienė: „Tikiu stebuklais“
Socialiai atsakingiausia televizija TV3 ir bankas SEB šiandien, spalio 28 dieną, pristatys „Išsipildymo akcijos“ dokumentinį filmą „Ačiū“. Šį, antradienio, vakarą žiūrimiausiu laiku 19.30 val. TV3 eteryje bus dėkojama visiems Lietuvos žmonėms, kurie didžiausio televizijos paramos projekto „Išsipildymo akcija“ suburti per vienuolika metų padėjo vaikams.

Šiemet artėjant jau dvyliktajai gerumo sinonimu tapusiai „Išsipildymo akcijai“, jos kūrėjai ir rengėjai nori garsiai ir nuoširdžiai pasidžiaugti kiekvienu, kuris, pamatęs vaikų gyvenimo tikrovę, išgirdęs jų svajones, jų skausmus, atsiliepė aukodamas du, penkis ar dešimt litų.

„Rengdama šį filmą, klausiau savęs „Kokią galią turi du litai?“ Ir įsitikinau - didelę, stebuklingą, kai jie susijungia su daugybės kitų net ir dviem litais. Per vienuolika metų žmonių paaukoti pinigai nuveikė tokius didžius darbus, kuriuos tiesiog privalu parodyti“, - teigia viena iš filmo „Ačiū“ kūrėjų, žurnalistė, TV3 laidos „Prieš srovę“ vedėja, nuolat prisidedanti prie „Išsipildymo akcijos“, Audrė Kudabienė.

Viena iš „Išsipildymo akcijos“ herojukių - Gabija. Jei šiandien biržietės mamos Rasos Žadeikienės kas nors paklaustų, ar ji tiki stebuklais, moteris nė akimirkos nedelsusi atsakytų „Taip“. „Kasdien dėkoju Lietuvos žmonėms už tai, kad mano dukra gyva“, - nesuvaldydama džiaugsmo ašarų sako šiandien jau penkiolikmetės Gabijos mama.

Mergaitės ligos istorija prasidėjo, kai jai suėjo penkeri. Darželio auklėtojos ėmė stebėtis, kodėl Gabija mažesnė nei kiti jos amžiaus vaikai, tarsi sustojusi augti. Gabijos mama Rasa iš pradžių į nusistebėjimus nekreipė dėmesio. „Praeis pusmetis kitas, ir ji pasivys bendraamžius“, - raminosi ji. Deja, Gabija neaugo, jos organizmas silpnėjo, o kai mergaitė pabandė lankyti mokyklą, padėtis tapo tiesiog katastrofiška - ji nebegalėjo nulaikyti pieštuko...

Baisiausias dalykas, kokį galėjo išgirsti mergaitės mama, - negailestinga diagnozė. Dukrelė mirs. Išgelbėti buvo galima tam tikrais vaistais, tačiau jie - nekompensuojami ir tokie brangūs, kad mama per du gyvenimus tiek neuždirbtų.

Viltis įsižiebė po pusmečio, kai Gabijos gydytojas pranešė Rasai: jos dukters istorija atrinkta „Išsipildymo akcijai“. „Per akimirką apsivertė pasaulis, grįžo viltis, kad Gabija gyvens - ją išgelbės Lietuvos žmonės“, - prisimena Rasa.

Džiaugsmo ašaromis aplaistytoji istorija - viena iš daugybės, su „Išsipildymo akcija“ įgijusių laimingą pabaigą. „Kai kurias iš tų istorijų turėjau garbės filmuoti. Jas matysite dokumentinio filmo „Ačiū“ premjeroje. Ir, žinote, jei dabar manęs paklaustų, ar aš tikiu stebuklais, nedvejodama pasakyčiau „Taip“. Kaip Rasa, kaip daugelis kitų akcijos herojukų, jų mamų ir tėvų. Gal tai - labai skambūs žodžiai, bet turime sau juos kartoti. Aukodami kelis litus mes darome stebuklą konkretaus vaiko gyvenime“, - sako A. Kudabienė.

Premjeroje „Ačiū“ jau šįvakar 19.30 val. TV3 žiūrovai išvys kiek kasmet „Išsipildymo akcijai“ buvo suaukojama pinigų ir kaip surinktos gyvybiškai svarbios lėšos buvo paskirstomos vaikams.

Socialiai atsakingiausios įmonės TV3 ir SEB paramos projektas „Išsipildymo akcija“ gyvuoja jau 12-us metus. Akcija jau yra padėjusi dešimtims tūkstančių sergančių ir likimo nuskriaustų vaikų.
Šie geri darbai įmanomi tik visų geros valios žmonių dėka. Apie tai, kiek „Išsipildymo akcijai“ per visą gyvavimo laikotarpį pavyko išgelbėti vaikų gyvybių, padėti jiems tapti sveikesniems ir laimingesniems, TV3 žiūrovai pamatys jau šį, spalio 28 d., vakarą 19.30 val. specialiai sukurtame padėkos filme „Ačiū“.


Šiemet projektas netrukus ir vėl kvies susiburti geriems darbams, kad mūsų vaikai būtų laimingesni.

TV3 - gera kartu padėti vaikams!

Zaliukas October 28 2014 1,372 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.