Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Žaidėjus suklaidino trečios klasės klausimai

Žaidėjus suklaidino trečios klasės klausimai
Gudrūs penktos klasės klausimai išmuša iš vėžių ne vieną suaugusįjį. Per Trijų karalių šventę į TV3 laidą „Penktokų iššūkis“ (17 val. 40 min.) susirinkusiems dalyviams labiausiai koją kišo iš pažiūros paprastos ir lengvos užduotys.

Laidoje sėkmę ir žinias nusprendė išbandyti 35-erių klaipėdietis įmonės direktorius Vaidas Vyskintas. Sunkiai jam sekėsi susidoroti su pirmos klasės lietuvių kalbos klausimu: „Kur žodyje „sodininkas“ yra priešdėlis?“ Vaidas ilgai suko galvą, o galiausiai pasinaudojo penktoko pagalba.

Į trečios klasės kalendorinį klausimą - „Kada Lietuvoje yra minima Laisvės gynėjų diena?“, Vaidas iš pradžių atsakė, kad tai - sausio 13-oji. Vėliau paprašė leisti savo atsakymą pakeisti į kovo 11-ąją. Ar jis buvo teisus?

Antroji dalyvė - 34 metų bendrosios praktikos slaugytoja Lina Virbickienė iš Šiaulių. Baigusi „Aido“ vidurinę mokyklą, ji vaikystėje svajojo tapti bibliotekininke, o savo intelektą įvertino septyniais balais.

Lina daugiau nei dešimt minučių bandė rasti atsakymą į trečios klasės galvosūkį: „Žmogui, kuris jį daro, jis nereikalingas, žmogus, kuris jį perka, juo nesinaudoja, žmogus, kuris juo naudojasi, - pats to nežino. Kas tai?“

Į šį klausimą Lina sugebėjo rasti teisingą atsakymą. Ar galų gale jai teko pripažinti, kad ir ji nėra gudresnė už penktokus?

Zaliukas January 06 2008 1,495 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.