Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

„Lietuvos talentų“ nugalėtojai jau žino, kur išleis laimėtus 15 tūkst. eurų

„Lietuvos talentų“ nugalėtojai jau žino, kur išleis laimėtus 15 tūkst. eurų
Sekmadienį tiesioginiame televizijos TV3 eteryje keturis mėnesius besitęsusio projekto „Lietuvos talentai“ superfinalas. Kas nugalėjo, priklausė tik nuo žiūrovų. Kuo daugiau gerbėjų bei palaikančiųjų turėjo kiekvienas dalyvis ar jų grupė, tuo didesnė tikimybė buvo kaip tik jiems išplėšti pergalę ir laimėti 15 000 eurų prizą.

Superfinale iš dešimties išskirtiniais gebėjimais pasižyminčių dalyvių žiūrovai išrinko tą vienintelį.

Susumavus žiūrovų balsus paaiškėjo, kad daugiausiai simpatijų pelnė mikromagas Antonas Lavrentjevas, futbolo „freestyle“ atstovas Eduardas Butiuto, gatvės gimnastai „Project Mayhem“.

Trečiąją vietą užėmė E. Butiuto, antrąją - A. Lavrentjevas, o pirmąją - „Project Mayhem“.

Iškart po superfinalo DELFI kalbinti nugalėtojai sakė, kad kiekvienas, einantis į šį projektą, tikisi laimėti. Vaikinai visos komandos vardu dėkojo juos palaikusiems ir balsavusiems. „Mes suprasdavome, kad viskas priklauso nuo žiūrovų. Viskas, ką galėjome padaryti, kokybiškai atlikti savo numerį“, - kalbėjo grupės narys Denis.

Gimnastas pasakojo, kad prieš superfinalą repetavo mažiau nei prieš pusfinalį. Repeticijos vykdavo ir per Kalėdas, ir per Naujuosius metus. „Visos mintys sukdavosi tik apie pasirodymą. Labai norėjome laimėti“, - prisipažino 24-erių metų vaikinas.

„Kai išėjome ant scenos, jaudulys dingo. Mylime sceną. Tačiau, belaukiant rezultatų, širdis šokinėjo iš jaudulio“, - pasakojo Denis.

Už laimėtus 15 tūkst. eurų šokėjai žada Vilniuje įrengti pirmąją gatvės gimnastikos aikštelę Lietuvoje: „Sutarėme, kad pinigų nesidalinsime. Trejus metus bendraujame su Vilniaus miesto savivaldybe, bet jie mus maitina tik pažadais. Supratome - kol patys nesiimsime iniciatyvos, nieko neturėsime.“

Gatvės gimnastas sakė, kad taip išleisti pinigus nėra gaila. Pasak pašnekovo, daug žmonių sportuoja. Tai bus puiki dovana visiems, kurie palaikė „Project Mayhem“.

Gatvės gimnastai sakė, kad ateityje - didžiuliai užmojai ir planai, tačiau kalbėti apie juos dar yra per anksti: „Vietoje nestovėsime. Lietuvos gyventojai apie mus sužinos.“

Projekto laimėtojai anksčiau yra sakę, kad visada tikėjo savo sėkme, o į pasirodymą įdeda labai daug pastangų. Vienas iš grupės narių teigė, kad būtent originalumus ir garantavo sėkmę.

"Šie vyrai nusipelnė to, ką šiandien gavo. Tai yra tiesiog nuostabu", - kalbėjo Saulius Urbonavičius-Samas.

Kaip ir finaluose, teisėjai galėjo tik komentuoti ar nutraukti pasirodymą. Dalyvių dešimtukas - ypatingas.

12 metų gyvuojanti šokių studija iš Alytaus „Aušrinė“ finaluose demonstravo šokį koridos tema. Itin plastiškų merginų kolektyvas neketino pasiduot ir superfinale. "Pagal jūsų išraiškas ir emocijas, jau geriau susitikčiau su gauja girtų baikerių. Atrodė, kad jūsų pavadinimas ne "Aušrinė", o aušra niekada neišauš. Jūs perlipote pačios save", - kalbėjo Marijonas Mikutavičius.

„J.I.“ - Jokūbas Giedraitis ir Ignotas Gaidamavičius - dainuojamosios poezijos atstovai iš Vilniaus. Pradėję kartu dainuoti, vaikinai sulaukė didelio draugų palaikymo iš draugų, o tada atkeliavo ir iki „Lietuvos talentų“ superfinalo. Išgirdęs vaikinų pasirodymą, M. Mikutavičius šmaikštavo, kad norėtų juos pasikviesti į slidinėjimo kelionę.

Pabradės moksleivių šokių kolektyvas „Gelmė“ visus pribloškė lietaus prišaukimo šokiu. Sinchroniškumas, džiambų muzika, ryškiaspalviai drabužiai, keistas grimas - jų raktas į sėkmę. "Žiūrėdamas aš supratau, kad prišaukė į Lietuvą uraganą", - šmaikštavo Saulius Urbonavičius-Samas.

Dainuojantis, gitara ir būgnais grojantis dvylikametis iš Marijampolės Viltenis Dzemijonas iš pirmo žvilgsnio paprastas moksleivis, tačiau scenoje jis šėlsta kaip roko muzikos monstras. "Tu gimęs būti scenoje, groti. Nežinau, kada tu pasirodysi su roko grupe ar solo karjera. Kažkada tu leisi apie save žinoti labai garsiai", - pasirodymą komentavo M. Mikutavičius. "Nežinau, kaip tinkamai pagirti ypatingo talento žmones. Visi epitetai tau puikiai tinka", - dalyvį gyrė Rūta Ščiogolevaitė.

Futbolo „freestyle“ atstovas Eduardas Butiuto trečdalį dienos skiria treniruotėms, kad jo žongliruojamas futbolo kamuolys nepasiektų žemės. Superfinale vaikinas skleis kūrybiškumą, pozityvumą ir laisvę scenoje. "Tavo pasirodymą stebėjau sulaikiusi kvėpavimą. Galvojau, kad mūsų talentų finalo galėtų pavydėti didžiausių šalių talentų šou", - vaikiną gyrė R. Ščiogolevaitė.

Pučiamųjų kolektyvas „Čili“ - 15−18 metų amžiaus vaikinų šešetukas, apsiginklavęs penkiais pučiamaisiais ir būgnais. Scenoje jie skleidė teigiamų emocijų bangas, grodami šių dienų hitus. "Siunčiame juos į "Euroviziją", - sakė S. Urbonavičius-Samas.

Itin artistiška devynmetė šokėja Emilija Petuškaitė atrankose vaizdavo vikšro virtimą drugeliu, o finale suvaidino žmogaus gyvenimą nuo gimimo iki mirties. Savo emocijoms ji geba sukurti pasirodymą be jokių rekvizitų. Pasak R. Ščiogolevaitės, mergaitės vieta yra scenoje.

Mikromagas Antonas Lavrentjevas priverčia patikėti stebuklais. Atrankose triukus su smulkiais daiktais atlikęs magas finale ėmėsi minčių skaitymo. Dalyvio pasirodymas yra pagrįstas staigmenos faktoriumi, tad jam vieninteliam iš visų bus leista superfinale parodyti ką nors naujo. "Seniai Lietuvoje neturėjome tokio charizmatiško ir talentingo iliuzionisto", - kalbėjo R. Ščiogolevaitė.

Aušra Grabliauskaitė - moksleivė dainininkė, iš kuklios mergaitės gebanti persikūnyti į scenos deivę. Palomos Faith dainą „Just Be“ atlikusi septyniolikmetė susilaukė ovacijų. "Šiame projekte tu buvai pats skaidriausias balselis. Tu mus nustebinai, pritrenkei", - sakė S. Urbonavičius-Samas.

Gatvės gimnastai „Project Mayhem“ patys daro viską: treniruojasi, kuria sceninį įvaizdį, ruošia pasirodymus. Neeiline fizine ištverme ir treniruotais kūnais išsiskiriantys vaikinai pasiryžę nugalėti. Pasirodymą išvydusi R. Ščiogolevaitė susirūpino, ar vaikinai krūtines depiliuoja, ar skuta. "Pasirodymas buvo puikus. Tai labai gera kombinacija - sportas pateikiamas muzikaliai. Jūs papuoštumėte bet kurios šalies talentų sceną", - sakė R. Ščiogolevaitė.

Visi dalyviai, išskyrus mikromagą, šį sekmadienį superfinale pakartoja pasirodymą iš atrankų arba finalų. Dalyviams šiek tiek pakoreguoti pasirodymą leidžiama, tačiau kardinaliai jį pakeisti - ne.

Kiekvienas žiūrovas gali balsuoti už jam patikusį artistą ar jų grupę vienu telefonu ne daugiau nei 10 kartų.

Zaliukas January 12 2015 1,369 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.