Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Lenktynininką B.Vanagą geriausiai moko pralaimėjimai

Lenktynininką B.Vanagą geriausiai moko pralaimėjimai
Kas lengviau: įveikti staigų posūkį dideliu greičiu ar paruošti įmantrų patiekalą? „Žmonės mano, kad automobilių lenktynės - ekstremali veikla. O man atrodo, kad ekstremalu imtis to, ko neišmanai“, - kalbėjo lenktynininkas Benediktas Vanagas (38 m.).

Šiųmečiame Dakaro ralyje B.Vanago komanda „General Financing-Autopaslauga by Pitlane“ iškovojo pirmąją vietą privačių ekipų įskaitoje ir finišavo dvidešimt ketvirta - tai geriausias lietuvių rezultatas šiose lenktynėse. Apie tai rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Gyvenimo būdas“.

Atkaklių varžybų kaina - per lenktynes B.Vanagui lūžusi ranka. Ar dažnai tenka apsiversti važiuojant automobiliu?

„Tikrai neskaičiuoju. Apsivertimas - tai ribos peržengimas. Su metais ateina ir išmintis, tad laikydamasis taisyklių, esu saugus“, - teigė B.Vanagas televizijos laidos „Kitoks pokalbis“ vedėjai Aušrai Kilkuvienei.

- Yra tvirtinančių, kad išgarsėjote ne dėl to, ką pasiekėte ralio varžybose, o reklamuodamas save - neva mokate save pateikti ir pritraukti rėmėjų. Kaip į tai reaguojate?

- Normaliai, nes Lietuva - tai trys milijonai geriausių vairuotojų ir krepšinio ekspertų. Pasaulyje labai daug gerų vairuotojų, bet neturėdami galimybės to parodyti jie yra nieko verti. Jei nori atskleisti save, turi nueiti tam tikrą kelią. Nori, kad į tave investuotų, - turi būti įdomus.

- Bet ranką, tikiuosi, ne dėl to susilaužėte?

- Ne, nors buvo tokių, kurie taip manė. Mieliau turėčiau sveiką ranką.

Visada stengiausi būti ten, kur yra didžiausia konkurencija. Galėčiau lenktyniauti Lietuvoje ir būti geriausias. Vidutinio lygio varžybose galiu būti pirmas, bet man tai neįdomu. Laimėjimas nieko neišmoko. Mus išmoko tik pralaimėjimas.

- Ką dabar veikiate? Baigėsi Dakaras - baigėsi ir darbas?

- Dakaras niekada nesibaigia. Rengiuosi kitoms lenktynėms. Reikia atlikti namų darbus - ruošti techniką, planuoti lenktynes, sportuoti, burti komandą.

- Kokioje šeimoje augote?

- Esu pirmos kartos vilnietis - gimiau sostinėje. Medike dirbanti mano mama kilusi iš Zarasų, tėvas - iš Vilučių kaimo (Utenos r.). Tėvas yra dirigentas, chorvedys, įsteigęs du žinomus chorus „Aidas“ ir „Varpas“.

Mokiausi gerai, bet kartais pamokas praleisdavau norėdamas pamatyti įdomių dalykų. Turėjau visas galimybes tapti savimi, mano rankos buvo atrištos.

- Ką veikėte baigęs dvylika klasių?

- Neakivaizdžiai studijavau Atvirajame universitete Didžiojoje Britanijoje. Bet iš gyvenimo gavau kur kas daugiau nei iš mokymo įstaigos.

- Ar savo sūnui patartumėte nestudijuoti?

- Mes studijuojame visą gyvenimą, o mokslo įstaigos suteikia labiau kryptingos informacijos. Pagrindinis dalykas - atrasti savo kelią ir žinoti, ką veiksi.

- Jūsų laimėjimai nemenki, esate dailus vyras, sulaukiate moterų dėmesio, ar nebandėte tuo pasinaudoti?

- Nė viena mano pergalė ar nauja pažintis manęs nepakeitė. Kiekvieną kartą, kai nugaliu varžybose, suvokiu, kad tai nieko nedavė, tiesiog parodė, kad geriausiai paruošiau namų darbus.

- Esate labai užsiėmęs, dažnai nebūnate namuose. Ar mokate ruošti valgį?

- Kartais žmonės sako, kad aš užsiimu ekstremalia veikla. Aš pats tai vadinu darbu, o ekstremalu imtis to, ko neišmanai. Tad valgio virimas man būtų ekstremali veikla. Galiu iškepti vieną geriausių kiaušinienių pasaulyje, bet tuo mano gebėjimai virtuvėje ir baigiasi.

- O pasirūpinti namais - įkalti vinį, grindis išplauti, skalbinius surinkti?

- Žinoma, kad moku ir atlieku kai kuriuos buities darbus, bet kartais paprasčiau ir lengviau užsisakyti paslaugą.

- Ką manote apie moteris šeimoje - jos turi atsiduoti tiktai namams ar, kaip ir vyrai, taip pat siekti karjeros?

- Nemanau, kad teisingas kuris nors vienas kelias. Jei moteris nori dirbti vyriškus darbus ir vyrui tai patinka, viskas gerai.

Matau nemažai porų, žiūrinčių vienas į kitą. Manau, kad pora - tai žmonės, kurie gyvendami drauge žiūri ta pačia kryptimi.

- Ar mėgstate dovanas, dovanoti ką nors kitiems?

- Taip, aš dovanoju, tačiau man pačiam dovanos nėra labai svarbios, todėl nemanau, kad jos svarbios ir kitiems. Drauge išgertas puodelis arbatos suteikia daugiau džiaugsmo nei dovana.

- Ką jums reiškia pinigai?

- Nieko - tai tik priemonė iššūkiams pasiekti. Mano poreikiai minimalūs, o pirkti nejaučiu didelio malonumo.

Laidą „Kitoks pokalbis“ žiūrėkite penktadieniais 19.50 val. per „Lietuvos ryto" televiziją arba jums patogiu metu žiūrimiausioje interneto televizijoje lrytas.tv.

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.