Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Sėkmingiausias lietuviškos muzikos projektas „Dainų daina“ pradeda antrąjį sezoną

Sėkmingiausias lietuviškos muzikos projektas „Dainų daina“ pradeda antrąjį sezoną
Sėkmingiausias praėjusio sezono lietuviškos muzikos projektas „Dainų daina“ ir vėl džiugins LRT televizijos žiūrovus. Projekto, kuriame varžosi jaunoji ir senoji lietuvių kompozitorių karta, kūrėjai atskleidžia, kad antrajame „Dainų dainos“ sezone jaunimui atstovaus Stanislavas Stavickis-Stano, Deivydas Zvonkus, Gintarė Karaliūnaitė, Arvydas Martinėnas-Vudis, senjorams - Vytautas Šiškauskas, Mikalojus Novikas, Galina Savinienė, Ovidijus Vyšniauskas.

Kaip ir anksčiau, koncertų ciklą „Dainų daina“ ves Beata Tiškevič ir Arūnas Valinskas.

Pirmieji „Dainų dainos“ filmavimi - jau šiandien ir rytoj, rugpjūčio 24 ir 25 dienomis, 18 val. LRT Didžiojoje studijoje. Maloniai kviečiame dalyvauti žiniasklaidą.

Praėjusį sezoną nugalėjusios dainos „Čia Lietuva“ autorius Stano interviu portalui LRT.lt tikina šį sezoną pasistengsiąs įnešti naujų dainų, senų kūrinių naudoti kuo mažiau. „Žmonės juos jau žino, ir man pačiam ne taip įdomu“, - sakė kompozitorius.

Stano žodžiais, Lietuvos televizijų eteryje daug juoko, ašarų, nepateisinamo smurto ar hiperbolizuotos laimės. „Jeigu sugalvotume tokią hipotetinę aplinkybę, kad vaikas augtų vien žiūrėdamas televiziją, gautume bukagalvį genį, barbenantį į pultelį ir reikalaujantį kraujo“, - mano kūrėjas.

Todėl Stano nenustebo, kad projektas „Dainų daina“ greitai užkariavo LRT televizijos žiūrovų simpatijas. „Atsimenu, kad prodiuseriai labai stebėjosi aukštais „Dainų dainos“ reitingais praėjusį sezoną, tačiau manęs tai nenustebino. „Dainų dainoje“ žiūrovai išvydo tai, kas atrodė neįmanoma televizijoje - pagarbą kitam“, - įsitikinęs dainininkas ir kompozitorius.

Jis pripažino, kad iš pradžių laidos formatą suprasti jam buvo kiek sunku, tačiau galiausiai „išėjo labai kultūringas reiškinys pastarųjų metų televizijos kontekste“.

Jauniesiems kompozitoriams atstovaujantis Deivydas Zvonkus tikina turintis begales dainų, kurių dar neparodė, tad taip pat dalyvaus naujame „Dainų dainos“ sezone. Nuo rugsėjo LRT žiūrovai matys ir Vudį, kuris jaučiasi įvertintas, kad gali varžytis su tokiais didžiais kompozitoriais, kaip M. Novikas, A. Raudonikis. Be to, jis prognozuoja, kad šiais metais laimės D. Zvonkus.

Moteriškajai jaunųjų kompozitorių pusei atstovaus Gintarė Karaliūnaitė. „Šis projektas kaip tik man: galima ir papliurpt, ir padainuot“, - šmaikštauja dainininkė.

Tarp vyresniųjų kompozitorių šiais metais taip pat atsiras kompozitorė moteris - Galina Savinienė. Žymiausias jos kūrinys - „Lietuva“ pagal Justino Marcinkevičiaus eiles. Kompozitorė žada, jog tikrai nepilstys iš tuščio į kiaurą. „Sakysiu tiesą ir nemeluosiu. Jaunuosius kompozitorius galima ne vien kritikuoti, bet ir pamokyti“, - mano G. Savinienė.

Ovidijus Vyšniauskas ir Vytautas Šiškauskas taip pat prisidės prie vyresniųjų kompozitorių. Jie nori parodyti ir garsiai pakartoti, kad nėra vien tik atlikėjai: jie kuria ne tik sau, bet ir kitiems Lietuvos dainininkams.

Kas nugalės, seni ir laiko patikrinti šlageriai ar naujausi hitai - spręs žiūrovai jau rugpjūčio 31-ąją prasidedančiame LRT televizijos sezone.

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.