Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Surizikavo ir nepralošė

Surizikavo ir nepralošė
Puslapio svečias – aktorius Adolfas Večerskis, LNK seriale „Nekviesta meilė II“ (20 val.) vaidinantis iš Vokietijos į Lietuvą atvykusį verslininką Rudolfą Baroną.

- Jūsų herojus Rudolfas Baronas, kaip ir miręs jo brolis Seimo narys Antanas, yra pamėgti žiūrovų. Kuo patraukiate gerbėjus – cinizmu, humoro jausmu?

- Gatvėje sutikti žiūrovai žeria man daugybę komplimentų, bet nesuprantu už ką. Matyt, atrodau jiems įdomus ir artimas, tapęs kone šeimos nariu.

Antanas Baronas stulbinamai greitai užkariavo žiūrovų simpatijas. Kai filmo kūrėjai jį numarino, gerbėjai pasipiktino. Sumanę jo brolį dvynį Rudolfą, rizikavome, bet rizika pasiteisino. Žiūrovai ir jį pamėgo.

- Kurdamas personažą aktorius visuomet įdeda dalį savęs. Antanas ir Rudolfas perėmė jūsų humoro jausmą.

Ar dar kuo nors esate panašūs?

- Niekuo. Nesu nei Antanas, nei Rudolfas Baronas. Esu Adolfas. Kadangi gamta mane apdovanojo humoro jausmu, kodėl tuo nepasinaudojus.

Scenaristai rašo schemas, o aš suteikiu personažui gyvybės. Kad tai pavyktų, reikia daug išmonės ir improvizacijos. Dažnas aktorius bando improvizuoti, tačiau ne kiekvienas tai sugeba.

Herojus neturi žarstyti knygose perskaitytų, gatvėje išgirstų juokelių. Kad Rudolfas Baronas būtų įdomus žiūrovams, jis privalo savaip juokauti. Neužtenka vien perskaityti scenaristo parašytą tekstą.

- Kuo jums, didelę patirtį teatre turinčiam aktoriui, įdomus darbas „Nekviestoje meilėje“?

- Teatras – tai vaidinimas. Seriale riba tarp vaidinimo ir gyvenimo yra minimali, ties išnykimo riba.

Dauguma lietuvių teatro aktorių kine vaidina netikroviškai, perspausdami. Vaidinimas seriale – visiškai kitokia patirtis, tačiau įdomi.

- Pats randate laiko pažiūrėti serialą?

- Privalau žiūrėti. Turiu kritiškai įvertinti savo darbą, kad nekartočiau klaidų.

Vis dėlto nesu paprastas žiūrovas, juk žinau, kaip serialas buvo kuriamas ir kas tose serijose nutiks.

Retas žiūrovas žiūri visą serialą – jis ir skirtas tam, kad užsimanęs valgyti galėtum nubėgti į virtuvę, užkąsti, o grįžęs žiūrėti filmą toliau, tarsi nieko nebūtum praleidęs.

- Ar esate žiūrėjęs kurį nors serialą nuo pradžių iki galo?

- Žiūrėjau „Paskutinį barjerą“, kurį sukūrė režisierė Danutė Keturakytė. Tai pirmas rimtas, vienas geriausių lietuviškų serialų, kuris yra primirštas.

„Nekviestą meilę“ žiūri mano šeima, giminės ir draugai. Net maži vaikai atpažįsta mus gatvėje. Vadinasi, žmonėms įdomios ne tik meksikietiškos muilo operos, bet ir mūsiškės aktualijos.

- Ar jūsų draugai, gatvėje sutikti serialo žiūrovai klausinėja, kaip toliau klostysis herojų likimai?

Tarkime, kaip seksis jūsų sūnui zoopsichologui Markui, kuris įsimylėjo Mėtą?

- Nuolat klausinėja. Bet aš nežinau, kuo viskas baigsis. Todėl kartais smalsuolius apgaunu – papasakoju išgalvotą siužetą.

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.