Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Serialo „Broliai“ scenarijaus autorius netiki įkvėpimu

Serialo „Broliai“ scenarijaus autorius netiki įkvėpimu
Jau šį rudenį TV3 žiūrovus nudžiuginsiantis naujas serialas „Broliai“ – ne tik talentingų ir profesionalių aktorių darbo rezultatas. Visų pirma tai – patyrusio scenaristo kūrybiškumo ir intensyvaus darbo vaisius.

„2005 metais baigus filmuoti tuo metu labai populiarų serialą „Dapkai ir Butkai“, sakiau, kad „dedu kryžių“ ant televizijos serialų ir daugiau jų niekada nekursiu. Tačiau į mane kreipėsi Kristupas ir entuziastingai pasiūlė kurti naują serialą“, – darbo ties nauju TV3 serialu pradžią bei susitikimą su serialo prodiuseriu Kristupu Krivicku prisimena „Brolių“ scenarijaus autorius Bronius Bušma.

Pasak jo, didelė paskata kurti naują serialą buvo žinojimas, kad „Broliai“ bus rodomi per TV3. „Žinau, kad TV3 televizijai svarbi meninė projekto vertė. Vedamas šios minties sutikau kurti naujojo serialo scenarijų“, – sako Bronius Bušma.

Pasakodamas apie rudenį TV3 eteryje startuosiančio serialo scenarijų, jo autorius teigia, kad produktyviam darbui įkvėpimo nereikia.

„Aš netikiu įkvėpimu. Žmogus – pats sau instrumentas, kurį sustygavus darbas puikiai sekasi“, – teigia garsaus pirmojo lietuviško televizijos serialo „Giminės“ bei jo tęsinio serialo „Atžalos“ scenarijaus autorius.

Bronius Bušma kiekvieną dieną keliasi 4 val. ryte, maždaug po valandos pradeda rašyti serialo scenarijų. Darbas trunka iki 9 val. ryto. Scenaristas visada eina pietų pogulio, po kurio vėl tęsia darbą. Nusprendęs pailsėti ar prireikus nutraukti darbą, Bušma stengiasi tai padaryti toje kūrinio vietoje, kurioje žino, ką rašys toliau, o grižęs prie darbo perverčia keleta paskutinių parašytų puslapių ir skaitydamas „pasikrauna“ tolimesniam darbui.

„Tai bus dvasingas serialas“, – taip naująjį TV3 serialą „Broliai“ trumpai apibūdina jo scenarijaus autorius Bronius Bušma.

Pirmojo lietuviško televizijos serialo „Giminės“ ir jo tęsinio „Atžalų“ scenarijaus autoriaus Broniaus Bušmos naujas darbas – serialas „Broliai“ – jau naująjį rudens sezoną per TV3.

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.