Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Naujame BBC filme Hitlerį vaidinantis Andrius Rožickas: dabar jį matau kitomis spalvomis

Naujame BBC filme Hitlerį vaidinantis Andrius Rožickas: dabar jį matau kitomis spalvomis
„Hitlerio persona - šoumeno, nes jis mėgo dėmesį, buvo efektingas istorinis personažas. Nebuvo sunku savyje surasti panašių savybių“, - portalui LRT.lt sako LRT laidų vedėjas Andrius Rožickas. Paaiškėjo, kad iki šiol aktorinės patirties neturėjęs A. Rožickas filmuojasi naujame BBC televizijos filme „Nacių iškilimas“ (angl. „The Rise of the Nazis“), kurio filmavimo darbai šiuo metu vyksta Vilniuje.

LRT.lt primena, jog šiomis dienomis Vilniuje pradedami BBC televizijos filmo „Nacių iškilimas“ (angl. „The Rise of the Nazis“) filmavimo darbai. Tai trijų dalių atkuriamosios dokumentikos televizijos serialas, pasakojantis apie 1930-1933 m. laikotarpį Vokietijoje ir valdžią perėmusius nacius.

Filmavimo grupė, kurį laiką slėpusi, kas filme vaidina pagrindinį herojų Adolfą Hitlerį, šiandien atskleidė jo vardą - filmavimo aikštelėje pasirodė pagrindinio vaidmens atlikėjas, LRT laidų vedėjas A. Rožickas.

Filmavimo aikštelėje sutikta filmo vykdomoji prodiuserė Darapon Vongsa-Nga LRT TELEVIZIJOS žurnalistams sakė, kad dėl A. Rožicko jokių klausimų nekilo.

„Tik po to sužinojome, kad jis žinomas žmogus. Jis buvo pirmas aktorius, kurį pamatėme atrankoje, o režisierius kalbėjo, kaip sunku bus pasirinkti aktorių Hitlerio vaidmeniui, nes išties daug aktorių yra jį vaidinę. Todėl kiekvienas leis sau teigti, geras jis ar ne, panašus ar ne. Andrius buvo pirmas žmogus, kurį pamatę pasakėme, kad, radome savo Hitlerį“, - sakė ji.

Portalui LRT.lt A. Rožickas teigė, kad kol kas negali atskleisti detalių apie filmavimus.

„BBC mane pasikvietė pasibandymui ir jiems patiko tai, ką jie pamatė. Taip ir gavau vaidmenį“, - pasakoja A. Rožickas.

Pasak jo, vaidinti tokią istorinę asmenybę - dvejopas jausmas. „Įdomu pažvelgti iš vidaus į tai, ką jis darė ir padarė. Visi mes turime savo nuomonę apie šį personažą, dėl to ir kyla dvejopos mintys. Jį dabar matau dar kitomis spalvomis“, - sako A. Rožickas.

Daugeliui kaip televizijos laidų ir renginių vedėjas, filmų įgarsintojas pažįstamas A. Rožickas turi ilgametę sceninę patirtį, tačiau iki šiol tokio didelio vaidmens niekuomet nekūrė.

„Nesu aktorius, nesu mokęsis šio amato, galbūt dėl to mane ir pasirinko, kad nevaidinu“, - šypsosi jis.

„Ypatingai nesiruošiau, jokių pamokų neturėjau. Rėmiausi ta scenine patirtimi, kurią iki šiol esu sukaupęs. Teko susipažinti su personažo biografija, kuri - spalvinga ir aktorinė. Jo persona - šoumeno, nes jis mėgo dėmesį, buvo efektingas istorinis personažas. Nebuvo sunku savyje surasti panašių savybių“, - priduria Hitlerio vaidmenį kuriantis A. Rožickas.

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.