Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Mirė aktorius Gediminas Girdvainis

Mirė aktorius Gediminas Girdvainis
Mirė 76-erių metų aktorius Gediminas Girdvainis. Žinią Delfi patvirtino aktoriaus žmona, aktorė Kristina Andrejauskaitė.

Moteris vos rinkdama žodžius sakė, kad vyro gyvybė užgeso antradienį.

„Atsitiko taip, kad sustojo širdis. Anksčiau buvo problemų su širdimi... O dabar sustojo. Jį dabar išvežė... aš negaliu kalbėti, supraskite mane“, - kalbėjo žinoma aktorė.

BNS šią informaciją patvirtino ir Vilniaus mažojo teatro vadovė Daiva Baltūsytė-Len.

„Ką tik kalbėjau su dukra, šita liūdna žinia pasitvirtino. Artimiausiu metu, matyt, rytoj pranešime dėl laidotuvių detalių“, - teigė teatro vadovė.

G. Girdvainis gimė 1944 metais Kretingoje, baigė Lietuvos konservatoriją, nuo 1994 metų jis vaidino Vilniaus mažajame teatre, anksčiau yra dirbęs Šiaulių bei Jaunimo teatruose.

Aktorius teatro spektakliuose yra atlikęs eilę žinomų vaidmenų, taip pat nuo 1968 metų vaidino kine, o vienas žymiausių jo vaidmenų - televizijos seriale „Giminės“ atliktas geležinkeliečio Jogailos vaidmuo.

G. Girdvainio vaidyba buvo temperamentinga, improvizacinė, ypač raiškūs komiški, tragikomiški vaidmenys.

Aktorius 2004 metais apdovanotas Vytauto Didžiojo ordino Karininko kryžiumi, 2007 metais - Vyriausybės kultūros ir meno premija.

Aktorių Gediminą Girdvainį žinojo kiekvienas mylintis teatrą ar kiną žiūrovas. Beveik 50 metų pašvęstų darbo scenoje negrimzta į užmarštį, žmonių prisiminimuose išliko daugybė aktoriaus suvaidintų personažų.

Gediminas Girdvainis save vadino vienišiumi, uždaru žmogumi. Interviu duoti jis nemėgo, nedaug jų ir tėra. Aktorius buvo taupus žodžiui, tačiau išraiškingos jo akys ne retai pasakė daugiau ir tiksliau nei išbaigti sakiniai.

„Patyriau labai daug neteisybės, o kovoti - aš nekovoju. Todėl, kad yra beprasmiška. Būdavo be galo skaudu... <...> tas tęsiasi, žinote, visą gyvenimą... Na ir dabar“, - interviu metu sakė teatro mohikanas.

Gediminas Girdvainis buvo profesinės meistrystės etalonas, nuo pat jaunystės daug ir sunkiai dirbęs vardan savo pašaukimo. Norisi tikėti, kad šiandienos jaunų aktorių karta, kuri ir nevadina teatro namais, suvokia savo profesijos perspektyvas. Aktoriaus brandai reikia laiko, sugebėjimo išlaukti savo vaidmens, valios ir nepertraukiamo darbo.

Dalinamės išskirtiniu videointerviu su aktoriumi G. Girdvainiu.

Videointerviu

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.