Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Serialo „Broliai“ filmavimo metu išgelbėtas XVIII a. meno kūrinys

Serialo „Broliai“ filmavimo metu išgelbėtas XVIII a. meno kūrinys
Naujojo TV3 serialo „Broliai“ filmavimo grupė, jau antrą kartą susirinkusi filmuoti į Vilniaus arkivyskupijos ekonomo tarybos amatų centrą, esantį prie šv. Petro ir Povilo bažnyčios, dar tik ruošėsi pradėti darbą, apžiūrinėjo tinkamus filmavimui rakursus, tarėsi ir... visai nesitikėjo tapti įspūdingo įvykio liudininkais.

Dėl tą dieną vyksiančio filmavimo įprasti restauravimo darbai buvo kuriam laikui sustabdyti, tačiau centre dirbantys jauni darbininkai dar dirbo ir pernešinėjo sunkius paveikslų rėmus. Dėl darbininkų neatsargumo staiga sujudintas maždaug metro su puse aukščio XVIII a. altorinis paveikslas iš šv. Teresės bažnyčios virto ant žemės ir tik arti buvusio režisieriaus Valdo Babaliausko staigios reakcijos dėka buvo sulaikytas ir nenukentėjo.

„Jei mes būtume tą dieną neatvažiavę filmuoti, darbininkai vis tiek būtų dirbę tą patį darbą, ėję pro tą paveikslą ir, kas žino, ar tas paveikslas dabar nebūtų buvęs apgadintas?“, – retoriškai klausia režierius, kuris prieš trejus metus pats filmavo ir šv. Teresės bažnyčią, ir dabartinį amatų centrą – tuo metu buvo kuriamas ciklas apie Lietuvos vienuolynus.

Dėl išsaugoto paveikslo režisierius sulaukė širdingos padėkos iš dirbtuvių darbuotojų – jei paveikslas būtų nukritęs, galėjo sutrupėti jo trapūs auksinių rėmų papuošimai: „Paveikslo rėmai yra pagaminti iš gibso, medžio bei iš seno, labai geros kokybės aukso“, – kalbėjo vienas iš centro darbuotojų.

„Esame labai dėkingi, kad mums leidžia čia filmuoti. Čia unikali aplinka. Čia esantys šventi paveikslai yra numylėti maldininkų akių. Šiose patalpose galima pajusti ypatingą aurą ir ją perteikti mūsų seriale“, – jausmingai kalba režisierius ir tikisi, kad šis atsitikimas dar pagerins filmavimo grupės šiltą bendradarbiavimą su amatų centru.

Buvusiame vienuolyne įsikūrusiame Vilniaus arkivyskupijos ekonomo tarybos amatų centre yra filmuojamos serialo „Broliai“ scenos, kuriose aktorius Vytautas Rumšas vyresnysis vaidina restauratorių Adomą Kalvį.

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.