Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Ekscentriškasis nusikaltėlis Šramas: geriausi momentai ir auksinės jo frazės seriale „Rimti reikalai“

Ekscentriškasis nusikaltėlis Šramas: geriausi momentai ir auksinės jo frazės seriale „Rimti reikalai“
Kultiniu tapusio serialo „Rimti reikalai“ personažas Šramas jau šešis sezonus stebina žiūrovus savo humoru, ekscentriška asmenybe ir sugebėjimu sėkmingai suktis kriminaliniame pasaulyje. Kaip teigia Šramas, jis niekada nežais pagal svetimas taisykles, jis suderins viską taip, kaip reikės.

Tai toks personažas, kuris atrodo linksmas ir pozityvus, su savotišku požiūriu į detales, bet moka būti ir piktas, ir labai rimtai nusiteikęs be jokių juokų, jei situacija pasisuka neigiama linkme. O taip pat gali būti romantiškas ir labai jautrus žmogus, gebantis apsiverkti.

Šramas stengiasi sutarti su visais veikėjais – jo pagrindinis darbas yra, kaip ir seriale sakoma, „paderinti“ reikalus. Jis, kaip derybininkas, padės išsisukti iš bet kokios padėties, visada išlieka neutralus ir visiems naudingas žmogus. Šramą galima tituluoti ir skambių frazių autoriumi – kiekvienoje serijoje, kurioje jis vaidina, galima išgirsti, kokį nors įsimintiną posakį.

Žymiausios Šramo frazės:

⦿ „Kak dieliški?“
⦿ „Pinigai nėra svarbu – svarbu, kad jie niekada nesibaigtų“
⦿ „Akis už akį atveda iki visiško aklumo“
⦿ „Mėgstu vieną kokteilį, kuris vadinasi „Trys paršiukai“ – pasiimi degtinės dėžę ir pasikvieti du draugus“
⦿ „Nebijok peilio, bijok šakutės – vienas dūris keturios skilutės“
⦿ „Aš paderinsiu“
⦿ „Kuo arčiau mentai – tuo garsiau tiksi laikrodis“
⦿ „Svarbu atskirti ožką nuo kopūsto – bapkes imti vienoj vietoj, o tavarą atiduoti kitoj“

Išskirtinį Šramo personažą įkūnijantis aktorius Valentinas Kirejevas apie savo garsiąją frazę „kak dieliški?“ pasakojo, kad tenka ją išgirsti visai netikėtose situacijose: „Žmonės mane pastebi gatvėje, parduotuvėse, net nuvykus į baseiną. Sėdžiu sūkurinėje vonioje ir iš kitos vonios išgirstu: „Kak deliški?“ atsakiau: „Po biški“ ir abu supratome, apie ką kalbame.“

Žmonėms kelia nuostabą, kad aktorius realiame gyvenime yra visai kitoks nei televizijos ekrane ir sutikus jį už filmavimo aikštelės ribų tenka stipriai nustebti.

„Apsipirkinėju, bendrauju su kasininke, o ji be galo nustemba, net aikteli, šypsosi ir vieninteliai jos žodžiai: „Koks jūs ramus ir inteligentiškas“. Matyt, ji tikėjosi, kad Šramo personažas gyvuoja ne tik televizijoje“, – juokėsi Valentinas.

Aktorius atskleidė, kad kriminalinis pasaulis jam visai svetimas, bet po studijų vieną kartą jam teko atsidurti tokioje situacijoje, kurią yra matęs tik įtempto veiksmo filmuose. 

„Po konservatorijos baigimo pradėjau ieškotis papildomų darbų, todėl puikiai prisimenu 1993 metus, vedžiau stipriai pasiturinčio vyro trisdešimtąjį gimtadienį, kurio turbūt nepamiršiu niekados“, – sakė V. Kirejevas. 

„Gimtadienio proga jubiliatas pats sau pasidovanojo tuo metu naujausią BMW automobilį ir tiesiai iš Niujorko pasikvietė koncertuoti Willi Tokarev. Ne pats paprasčiausias gimtadienis. Gimtadienis vyksta, visi sėdi prie stalų, o aš, kaip vakaro vedėjas, sugalvojau miniatiūrą suvaidinti. Tam reikėjo prieiti prie jubiliato. Priėjau, o veiksmas, kaip iš filmo! Gal dešimt šalia jo sėdinčių draugų išsitraukė ginklus ir į mane nusitaikė! Aš sustingau ir drebėdamas pasakiau, kad norėjau tik pajuokauti. Jie sakė: aha, žingsnelį atgal, įsidėjo ginklus atgal bei, netvardydami juoko, teigė, kad jie taip pat pajuokavo“, – laidoje „Šeškinės 20“ prisiminimais dalijosi V. Kirejevas.

Serialo „Rimti reikalai“ šeštasis sezonas eina į pabaigą, žiūrovai paskutiniąsias serijas išvys sausio viduryje, tad nepraleiskite įtampos ir netikėčiausių siužeto vingių kupinų serijų pirmadieniais-ketvirtadieniais, 21 val., tik per LNK.

Visus serialo sezonus nuo pirmojo iki paskutinio žiūrėkite lnk.lt.

Šramas 1
Šramas 2
Šramas 3

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.