Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

„TV pagalba“ vedėja Renata Šakalytė: „Esu žmogus, kuris visada ras kaip paguosti“

„TV pagalba“ vedėja Renata Šakalytė: „Esu žmogus, kuris visada ras kaip paguosti“
Laidų vedėja Renata Šakalytė žengs jau į 11-ą TV3 televizijos laidos „TV pagalba“ sezoną. Per tiek laiko Renata išgirdo begalę istorijų, kelios jų, kaip teigė, iki šiol yra įsirėžusios giliai į širdį. Akivaizdu, kad per šį laiką ji išmoko ne tik išgirsti savo pašnekovus, bet ir paleisti jų išgyvenimus, kad pati galėtų gyventi harmonijoje.

Turbūt visi žiūrovai sutiktų su mintimi, kad dažnai „TV pagalbos“ laidose Renatos Šakalytės švelnus žvilgsnis, žodis ar apkabinimas gydo geriau už vaistus. Jos ramus tonas padeda numalšinti net ir didžiausias audras bei rasti atsakymus į sudėtingiausius klausimus.

Renata su „TV pagalba“ žiūrovais ir laidos dalyviais sveikinsis jau 11 sezoną.

„Girdžiu, kad dalyviai dažnai redaktorių klausia, ar laidoje bus Renata, nes kitu atveju nevažiuos.

Man atrodo, kad per tuos metus užsiėmiau tokią poziciją, kad esu žmogus, kuris visada ras kaip paguosti ir suteikti viltį. Kartais to ir trūksta, kad žmogus pajudėtų iš sąstingio ar mirties taško.

Mes dažnai nesusimąstome, kad geras žodis, palaikymas, įkvėpimas gali turėti magiškos galios. Nenuvertinkime to ir dažniau tai darykime tiek svetimiems, tiek saviems. Nes geras žodis nieko nekainuoja, o kitam jis gali padaryti didelius postūmius pokyčiams.

Džiaugiuosi, kai žmonės vertina, kai duoda grįžtamąjį ryšį. Tada suprantu, kad turiu prasmę daryti dalykus, kuriuos darau ir jie mane įkvepia ne ką mažiau nei aš juos“, – naujienų portalui tv3.lt pasakojo R. Šakalytė.

Prasidedant naujajam sezonui, laidos vedėja jau nekantrauja vėl įsilieti į laidos ritmą, tačiau pripažįsta, kad visai neprošal būtų dar kažkiek paatostogauti ir pavasaroti.

„Džiaugiuosi, kad projektas tęsis, nes jis tikrai turi ką parodyti ir apie ką pakalbėti. Juk tiek metų yra žiūrimas ir tiek žmonių į mus kreipiasi pagalbos. Vadinasi, mes esame reikalingi.

Nesijaučiu kažkaip gelbėdama žmones, labiau – padėdama ar atkreipdama dėmesį į dalykus, į kuriuos, galbūt, kažkas kitas neatkreipė arba jie neturėjo progos. Kiekvieną kartą, kai susiduriu su žmonių istorijomis ir jų patirtimis, ieškau naujų išeičių ir naujų kelių, lygiai taip pat, kaip ir jie.

Negaliu jiems patarti, kol pati nesugalvoju išeičių. Kiekvieną kartą su žmogumi eini per ugnį, vandenį ir ledą ir randi tą išeitį“, – tęsė Renata.

Anot jos, istorijų tikrai yra labai daug, kurios įstrigusios giliai. Viena jų pasidalijo ir kalbėdama su naujienų portalu tv3.lt.

„Naujajame sezone bus labai sukrečianti istorija, tikrai norėsiu sužinoti, kaip viskas vyks toliau, bet negaliu apie ją per daug pasakoti.

Pamenu, atvyko vyresnio amžiaus moteris, kuriai virš 50-imt. Ji ryžosi atsiverti ir papasakoti savo istoriją dėl to, kad prieš tai parodėme vieną istoriją apie moterį, kuri patyrė seksualinę prievartą iš savo patėvio. Ta moteris nusprendė, kad laikas ir jai prabilti. Atvyko su savo vyru ir pirmą kartą papasakojo. Tai buvo taip jautru, stipru, jaučiausi tokia dėkinga jai, kad išdrįso. O moteris jautėsi tokia saugi.

Ji savo pasakojimu galėjo įkvėpti netylėti, nekentėti ir ieškoti pagalbos vyrus, moteris ar vaikus, kurie išgyvena tą patį.

Tokios istorijos negali neįsirėžti į atmintį. Žaviuosi ta moterimi, tikiuosi, kad dabar jai yra viskas gerai ir ji yra išsilaisvinusi“, – kalbėjo R. Šakalytė.

Klausantis istorijų apie kitų žmonių išgyvenimus ir nemalonias patirtis, reikia ir pačiam rasti būdų, kaip jų nepriimti per daug asmeniškai. Todėl per 10 metų darbo šioje laidoje Renata išsiugdė tam tikrus metodus, kaip užsidaryti duris.

„Pirmais metais buvo tikrai sudėtinga tai padaryti, bet ilgainiui tie įgūdžiai gerėjo, stiprėjo. Pati 6 su puse metų lankiau asmeninę psichoterapiją, iš ten išsinešiau labai daug dalykų. Turėjau nuostabią terapeutę, pas kurią nebijosiu grįžti, jei pajusiu, kad man reikia pagalbos.

Būdama kartu su ja išmokau „nusikanalizuoti“ ir paleisti tam tikrus dalykus. Galų gale, literatūra, įvairios paskaitos, kursai, kuriuos lankydavau, išmokė tam tikrų metodikų ir saviugdos būdų kaip neapsikrauti ir nesudegti. Nes tai labai lengva padaryti, ypač jautriems ir empatiškiems žmonėms, o aš tokia esu“, – tikino ji.

Svarbūs patarimai

Keliais būdais sutiko pasidalinti ir su tv3.lt skaitytojais. Renata pataria tiesiog rasti kokybiško laiko pabūti su savimi.

„Neapsikrauti prietaisais, o tiesiog rasti laiko pabūti tik su savo mintimis, galų gale, nieko neveikti, pagulėti, pakvėpuoti, išeiti pasivaikščioti į mišką. Kai grįžtu po ilgos filmavimo dienos, visada paprašau vyro neplauti indų indaplovėje, nes noriu juos išplauti rankomis.

Kai visą dieną dirbi su galva, vakare norisi tarsi išsikrauti fiziškai. Tai aš plaunu indus, grindis, su niekuo nekalbu, nes jau būnu išnaudojusi limitą. Dar, pavyzdžiui, sugalvoju pervilkti patalynę. Tada negalvoji ir kūnas leidžia pailsėti smegenims“, – atskleidė moteris.

Su gelbėtojais jie susitinka sezono pradžioje, kai filmuojame vinjetes, ir sezono pabaigoje, per uždarymą.

„Vienas kito pasiilgstame. Pavyzdžiui, su Gerda pavyksta susitikti ir dažniau, nes dar esame ir draugės, tai ir aš pas ją nuvažiuoju, ir ji atvyksta į Vilnių. Su kitais pavyksta rečiau. Šiais metais buvo nereali sezono uždarymo šventė – plaukėme laivu iš Kauno iki Zapyškio, buvo fantastiškas laikas.

Susitikome visi – ir gelbėtojai, ir operatoriai, ir vedėjai. Tokiomis akimirkomis labai smagu. O šiaip dažniausiai dirbu su Edgaru, tai su juo ir matausi“, – juokėsi R. Šakalytė.

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.