Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Valdžioje tik aferistai, klounai ir pasakų bobutės? Edmundas Jakilaitis kviečia istoriją perrašyti

Valdžioje tik aferistai, klounai ir pasakų bobutės? Edmundas Jakilaitis kviečia istoriją perrašyti
„Valdžioje tik aferistai, klounai ir pasakų bobutės“ – tokia ar panaši frazė lietuvių lūpose skamba tikrai dažniau nei norėtųsi. Tačiau kodėl nuolatos patys išrenkame tuos, kuriems vėliau negailime aštriausių kritikos kirčių? Kodėl visi Seimo rinkimai baigiasi palydėti identiško deja vu jausmo?

Atėjo laikas istoriją perrašyti.

O tam, kad savo sprendimą už ką balsuoti priimtume lengviau, žiūrovus iki pat šių Seimo rinkimų kiekvieną pirmadienį naujajame sezone lydės laida „Didieji TV3 debatai“ su Edmundu Jakilaičiu priešakyje.

Anot laidos vedėjo, Seimo rinkimai – ne tik labiausiai intriguojantis rudens įvykis, bet ir tas, kuris turės didžiausią įtaką mūsų šalies likimui ateinantiems 4 metams.

„Tai – patys reikšmingiausi rinkimai, nes tiesiogiai nuo jų priklausys visų mūsų gyvenimai. Jau dabar matome, kokie įdomūs politiniai procesai vyksta – įvairios jungtuvės, koalicijos ar praeityje ryškių politinių veikėjų sugrįžimas. Tai leidžia manyti, kad intrigų šiuose Seimo rinkimuose tikrai nepritrūks“, – sako E. Jakilaitis.

Televizijos debatų laidos žiūrovams atskleis ne tik kandidatų į ministrus pirmininkus arba populiariausių partijų sąrašų lyderių kompetencijas, bet ir žmogiškąsias jų savybes. Nuo to, kiek jie įsigilinę į svarbiausias valstybės problemas, iki to, kokios yra moralinės jų vertybės – ką jie palaiko, o už ką visu kūnu ir protu stotų prieš, rašoma pranešime spaudai.

„Kiekviena laida turės atskirą savo temą, tačiau esminis momentas – priversti politikus diskutuoti tarpusavyje. Aš pats klausimus jiems galėčiau uždavinėti nors ir iki ryto, ir jie vis tiek nesibaigtų. Tačiau norėtųsi, kad šie debatai vyktų tarpusavyje. Juk karšta diskusija visuomet įremia žmones į kampą – jie turi kalbėti konkrečiai, greitai ir suprantamai“, – atkreipia dėmesį laidos vedėjas.

Tiesa, pirmoji laida, kurią žiūrovai išvys pirmąją naujojo TV3 sezono dieną – rugsėjo 2-ąją – bus kitokia. Ji taps tarsi įvadu į vėliau seksiančius debatus. O kartu – priminimu apie tai, ką valdžioje jau esame matę anksčiau.

„Diskutuosime apie visuomenės atsakomybę ir kiekvieno piliečio balso reikšmę. Kodėl jau ne kartą esame išsirinkę klounus, rėksnius, geriausiai prieš miegą pasakas sekančias bobutes ar apsukruolius, kurie ne tik kartą visiems jau apdūmė akis, bet, tikėtina, jei išrinksime juos vėl – padarys tą ir dar kartą? Pirmojoje laidoje prisiminsime praeities rinkimus ir diskutuosime apie tai su visuomenėje žinomais žmonėmis. O nuo rugsėjo 9-osios prasidės tikrieji, šių rinkimų debatai“, – atskleidžia E. Jakilaitis.

Anot žurnalisto, šie debatai, atėjus metui balsuoti, žiūrovams padės išvengti praeityje padarytų klaidų. O kartu – galbūt taps paskata rinkti į valdžią žmones ne pagal jų pažadus, bet pagal darbus.

„Labai norėtųsi, kad šie debatai būtų ne tik įdomūs, bet ir naudingi, kadangi dalis visuomenės vis dar yra linkusi lipti ant to paties grėblio, nors geriausia būtų jį apeiti ar pakelti ranka. Tikimės, kad ši laida padės tą padaryti“, – sako jis.

O kokie debatai prieš Seimo rinkimus pačiam E. Jakilaičiui yra įsiminę labiausiai? Tam, anot jo, reikėtų atsisukti net 20 metų atgal.

„Tąkart, pamenu, kalėsi – tikrai nepabijosiu šio žodžio – Algirdas Brazauskas ir Viktoras Uspaskichas. O kai emocijos po debatų nuslūgo ir nebeliko tokios įtampos – nors atrodė, kad nors imk ir pakabink studijoje kirvį – praėjus kelioms savaitėms jie sudarė koaliciją. Bet taip politikoje jau nutinka“, – sako E. Jakilaitis, o kas nustebins šių debatų metu, pamatysime jau netrukus.

„Didieji TV3 debatai“ – nuo rugsėjo 2-osios kiekvieną pirmadienį per TV3!

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.