Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Gerda Žemaitė prabilo apie ją sukrėtusią istoriją: „Tris paras labai išgyvenau“

Gerda Žemaitė prabilo apie ją sukrėtusią istoriją: „Tris paras labai išgyvenau“
Sparčiai artėjant rudeniui, keičiasi ne tik metų laikai, bet ir vėjai televizijoje. Naują sezoną pradės ir žiūrovams puikiai žinoma laida „TV pagalba“. Joje darbą tęsia ir gelbėtoja Gerda Žemaitė. Moteris dalijasi, kad jos darbe dažnai pasitaiko neeilinių situacijų, į kurias numoti ranka tiesiog neįmanoma.

„Patirčių šiame darbe buvo pačių įvairiausių. Nuo pačių smagiausių, linksmiausių, iki pačių liūdniausių ir net slegiančių. Kalbant apie sunkias istorijas, jos įsimena žymiai labiau, nei linksmosios, kurios geriausiai baigiasi.

Sudėtingiausia buvo žiemą praėjusiame sezone. Bandėme padėti mamai, įtikinti ją apsigyventi krizių centre, nes jos vaikų gyvenamoji situacija buvo tikrai bloga.

Buvau nufilmavusi praktiškai visą istoriją, su gražia pabaiga. Bet po kelių dienų paaiškėjo, kad tos šeimos kūdikis žuvo autoavarijoje. Per visus sezonus turbūt tai buvo sudėtingiausia istorija“, – pasakojo naujojo sezono filmavimuose sutikta G. Žemaitė.

Visgi televizija nusprendė nerodyti siužeto su laiminga pabaiga, o Gerda pati priėmė sprendimą sunkiu momentu palaikyti gedinčią mamą.

„Man teko vykti į laidotuves palaikyti gedinčią šeimą iki pat pabaigos. Tai buvo bene sunkiausias dalykas, kurį man reikėjo padaryti per visą filmavimosi istoriją, labai skaudėjo, aš tą istoriją išgyvenau asmeniškai.

Tris paras labai išgyvenau, nenorėjau matyti žmonių. Buvo daug sudėtingų momentų, kurių niekada nepamiršiu“, – teigia moteris.

Perima psichologo vaidmenį

Nors ir pati G. Žemaitė neslepia, kad yra gan jautrus žmogus, kartais tenka prisitaikyti prie situacijos ir nuryti savo emocijas.

Visgi savo darbe gelbėtojams tenka padėti kitiems pakeisti savo gyvenimus į gerąją pusę:

„Labai dažnai žmogus bijo kreiptis pagalbos, jis negauna palaikymo iš aplinkos, neturi artimo žmogaus, kuris jam galėtų pagalbos ranką ištiesti. Kartais pakanka vieno žmogaus, kuris padrąsintų ir pasakytų eiti tam tikru keliu.

Kai matai, kaip žmogaus gyvenimas pasikeičia, yra labai geras jausmas. Iki šiol palaikau ryšį su moterimi. Tai skanūs vaisiai, kurie leidžia suprasti, koks tai prasmingas darbas. Labai džiaugiuosi, kad esu čia.“

„TV pagalbos“ gelbėtojai neretai šneka, kad patys prisiima tarsi psichologo vaidmenį – jie turi mokėti ne tik įdėmiai klausyti, bet ir užjausti, patarti problemos ištiktam žmogui.

Tiesa, ne visada patiems gelbėtojams pavyksta atsiriboti nuo asmeniškumų.

„Didžiulis džiaugsmas, kad dirbant šį darbą įgauni žmogaus pasitikėjimą. Nes apskritai jei žmogus nepasitiki komanda, turbūt į ją net ir nesikreiptų. Jei nori, kad žmogus tau atsivertų, tu turi skleisti pasitikėjimą. Mes iš visos širdies stengiamės tai padaryti.

Padėti žmogui gali tik pats linkėdamas jam gero. Aišku, yra buvę istorijų, kurios mane palietė kaip mamą.

Ne kartą esu sutikusi vaiką, kurį pati norėjau įsivaikinti, kad tik jam būtų geriau. Bet jau kurį laiką stengiuosi visas darbo emocijas palikti už durų ir jų neparsinešti namo. Bet kartais to neįmanoma to padaryti“, – teigė ji.

„Nors patys neturime psichologo išsilavinimo, mums padeda gyvenimiškos patirtys. Jas galime pritaikyti ir kitiems žmonėms. Jei yra noras keistis, visada įmanoma save reformuoti“, – šypteli moteris.

Komanda ir kuriozinės situacijos

Pastaraisiais metais laidos komandą papildė du naujokai. Anot Gerdos, jie buvo priimti labai draugiškai:

„Mūsų komanda yra labai draugiška. Susitinkame gan retai, nes tam neturime galimybių – visi dirbame skirtinguose regionuose. Visada maloniai sutinkame naujus žmones, paaiškiname, kad šiame darbe prireiks kantrybės.

Gelbėtojui svarbiausias nuoširdumas, kantrumas ir mokėjimas išklausyti. Žmogus turi turėti norą padėti.“

Sakoma, kad neretai vienas geras darbas žmogui „atsiperka“ su kaupu. Apie tai užsimena ir pašnekovė, sakydama, kad dirbdama su kitais žmonėmis įsikrauna teigiamų emocijų.

„Visada manau, kad kiek duodi žmogui meilės, artumo, visa tai tau sugrįžta su kaupu. Lygiai taip pat, kaip kad sugrįžta ir blogi dalykai. Manau, kad karmos taškų tikrai užsidirbame dirbdami šį darbą. Liūdna turbūt būna tada, kai padedi žmogui spręsti problemą, supranti, kad jis pusiaukelėje palūžta. Tikrai būna ir nusivylimo.

Kiekvienas pats turi norėti keisti savo gyvenimą, priversti nepavyksta. Mes tegalime būti tik patarėjai“, – teigia pašnekovė.

„TV pagalba“ dažnai neapsieina ir be kuriozinių situacijų, kurios sparčiai plinta internete. Su kokiomis yra susidūrusi pati G. Žemaitė?

„Kuriozinis atvejis yra ištikęs tada, kai su operatoriumi filmavome, o toks neadekvatus žmogus pradėjo pulti operatorių, smarkiai triukšmauti. Operatorius ištraukė dujų balionėlį ir jį apipurškė.

Iškvietėme pareigūnus, o šie pagalvojo, kad tas vyras prieš mus ašarines dujas panaudojo. Kartais būna ir pavojingų situacijų, ir visokių kuriozų. Visgi baimės nelabai būna, greičiau įsiungia savisaugos instinktai“, – apibendrina ji.

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.