Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Pirmasis Lietuvoje floristų šou – šimtas žmonių filmavimo aikštelėje ir darbas naktimis

Pirmasis Lietuvoje floristų šou – šimtas žmonių filmavimo aikštelėje ir darbas naktimis
Rugsėjo 6-tąją LRT TELEVIZIJOS eteryje startuoja pirmasis floristų šou Lietuvoje „Žiedų valdovai“. Analogų neturinčiame projekte aštuoni dalyviai demonstruos floristikos įgūdžius ir varžysis dėl geriausiojo vardo.

„Kai sulaukiau skambučio ir pasiūlymo vesti naują floristų šou, visų pirma – labai nustebau ir paklausiau dar kartą, nes galvojau, jog neteisingai išgirdau. Pirma mintis man buvo, kad tai turėtų būti labai estetiškas ir gražus šou“, – apie priimtą iššūkį vesti naują ir pirmąjį floristų šou Lietuvoje „Žiedų valdovai“ kalba ilgametė renginių, radijo ir televizijos laidų vedėja Livija Gradauskienė.

Garsi moteris neslepia, kad prieš priimdama bet kokį naują pasiūlymą visų pirma susipažįsta su komanda. Livija atvira, kad per ilgus metus darbo suprato, jog svarbiausia yra komanda, kurianti projektą, ir jos požiūris į darbą: „Visi, absoliučiai visi, tiesiog degė šia idėja, entuziazmas tryško. Man labai patiko, kad visa kūrybinė komanda visų pirma kelia labai aukštus reikalavimus sau ir kokybei.“

Drauge su žinoma moterimi už naujo LRT šou vedėjų vairo stos ir kunigo sutaną į floristikos meną iškeitęs šio amato žinovas Edgaras Vegys. Tiesa, nors būdamas kunigu Edgaras mokėsi oratorystės ir viešo kalbėjimo meno, jam toks vaidmuo pirmasis. Vis dėlto, ši patirtis vyrui davė visai kitokių pamokų:

„Skaitydamas paskaitas žmonėms tu gauni iš karto atgalinį ryšį, gali koreguoti čia ir dabar savo kalbėjimo toną, o čia tu dirbi tik su kamera. Tu nematai, kaip reaguoja žiūrovai. Taigi apie tam tikrus dalykus anksčiau net nebuvau susimąstęs ir iš šios patirties išsinešiu labai daug vertingų pamokų.“

Edgaras priduria, kad teko išbandyti įvairiausius kalbėjimo pratimus ir iš pagrindų pakeisti savo įprastą dienotvarkę: „Didelių ritualų prieš filmavimus neturėjau, tačiau esu naktinis žmogus ir turėjau prisiverti eiti miegoti labai anksti, kad ryte būčiau žvalus. Tuomet ryte lavinau balsą. Kalbėdavau greitakalbes, atlikdavau kvėpavimo pratimus, suaktyvindavau diafragmą. Gal juokingiausia buvo mokytis sakyti tekstą įsikandus, pavyzdžiui, kamštį,“ – šypsosi jis.

Pirmasis ir analogų Lietuvoje neturintis šou „Žiedų valdovai“ jo kūrėjams tapo tikru iššūkiu – aikštelėje dirbo beveik šimtas žmonių. Be to, Jašiūnų dvaro svirnas, kuriame turėjo vykti visas veiksmas, savaitę prieš prasidedant filmavimams tapo tikru skruzdėlynu. Jame dirbo net šeši dailininkai, kurie privalėjo išskirtinio pastato vidų paversti išskirtine darbo vieta dalyviams.

„Dar vienas įdomus faktas yra tas, kad gėlės buvo vežamos specialiai iš Olandijos, jog būtų visada šviežios. Jos atkeliaudavo į bazes vėlai naktį. Tuomet būdavo surenkamos atskiros floristų komandos, kuri visą naktį plušo be miego – pakirpdavo kiekvieną gėlės kotelį, jog jis prisigertų vandens ir ryte prasidėjus filmavimams žiedas būtų pilnai išsiskleidęs. Žinoma, kiekviena užduotis dalyviams buvo apgalvota iki menkiausių smulkmenų. Maža to, daugelį jų mes tikrinome ir išbandėme. Juk čia dalyvius ribos laiko limitas ir buvo svarbu suprasti, ar visos jos veiks taip, kaip turi,“ – pasakoja laidos „Feel Reel“ kūrybinė grupė.

Abu laidos vedėjai lyg susitarę tvirtina, kad šis šou nepaliks abejingų: „Žiūrovai čia gaus ne tik nepriekaištingą estetiką ir vaizdą, bet ir galės stebėti įvairias intrigas, pažinti kiekvieną dalyvį. Kiekviena laida yra kaip gero serialo nauja serija, kurios su nekantrumu lauki visą savaitę. Dar daugiau – skirtingų komisijos narių komentarai taip pat bus labai naudingi ir netikėti. Tikimės, kad žiūrovai gaus ir labai daug praktinių patarimų bei panaudos juos savo namuose. Na, ir, žinoma, po tokio projekto mes visi išsinešime kitokį požiūrį į floristiką, nes tai yra ne tik amatas, bet ir tam tikra meno rūšis, kuri reikalauja labai daug žinių.“

Jau rugsėjo 6 d., 19.30 val., LRT TELEVIZIJOS ir portalo LRT.lt žiūrovai galės pasinerti į nepamirštamą nuotykį. Aštuoni floristai ir dvylika savaičių – kuris taps vieninteliu ir pirmuoju Lietuvoje „Žiedų valdovu“?

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.