Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Linksma bus tik ne seimūnams: kodėl naujausias TV serialas „Ne tau, Martyna“ pristatytas Kaišiadoryse?

Linksma bus tik ne seimūnams: kodėl naujausias TV serialas „Ne tau, Martyna“ pristatytas Kaišiadoryse?
Šį ketvirtadienį įvyko neeilinė premjera. Be raudono kilimo ir kino teatro salės, bet su talentingiausia aktorių bei režisierių komanda, linksmiausiomis istorijomis iš užkulisių ir nuoširdžiausiais šalies žmonėmis. O tuo, kad šiandien Kaišiadoryse pristatytas serialas „Ne tau, Martyna“ nuo rugsėjo 2-osios užkariaus ir TV3 žiūrovų dėmesį, abejoti neleidžia du faktai. Pirmas – jo autorius yra Emilis Vėlyvis ir jo komanda. Antras – sukurti šį serialą įkvėpė pagrindinė šių metų rudens aktualija: artėjantys Seimo rinkimai.

Serialo pristatyme lankėsi ne tik serialo kūrybinė komanda ir pagrindiniai aktoriai, bet ir kiti žinomi žmonės.

Serialas „Ne tau, Martyna“ pasakoja apie 20-metę įtakingo politiko dukrą, kurios gyvenimas yra vienas didelis spjūvis į taisykles. Kai savo gimtadienio vakarėliu Martyna sudrebina visą miestelį, jos tėvo, Seimo nario Vytauto Rainio karjera pakimba ant plauko. Todėl jis nusprendžia dukrai skirti namų areštą. Bet Martyna – ne iš tų, kurios lengvai pasiduoda. O ką ji nuspręs padaryti maištaudama, pamatysite seriale

Anot serialo idėjos autoriaus E. Vėlyvio, Lietuvoje daugybė žmonių su didžiuliu entuziazmu domisi Seimo rinkimais, tad ir kai kurie serialo personažai yra įkvėpti to, kas vyksta realiose Lietuvos politinėse batalijose.

„Valdžia mėgsta kartoti, jog jie yra visuomenės atspindys. Tačiau aš nemanau, kad tai yra tiesa. Ten įlenda dalis tokios kategorijos žmonių, kurių net ir prie geriausių norų vargiai surastume savo visuomenėje. Tiems žmonėms, kurie ten dalyvauja ir tam skiria savo pinigus, politika atrodo kaip savotiškas žaidimas. Ir vargu, ar klampus. Tačiau, mano manymu, Lietuvos politikai – tam tikra psichopatijos rūšis“, – sakė E. Vėlyvis.

Tuo tarpu serialo prodiuseris Gediminas Juodeika atkreipė dėmesį ir į kitą faktą. „Šie metai – labiausiai paženklinti rinkimų visame pasaulyje. Bendras įvykių fonas ir karinė situacija diktuoja, jog atėjo metas kažką keisti. Revoliucijos gal ir nepadarysime, bet mes, menininkai, šiuo serialu

siuntėme žinutę apie naują vėją – geriau į valdžią leisti jauną ir nepatyrusį žmogų, bet nesugadintą sistemos. Savo serialu atskleidžiame, kad atėjus kritiniam momentui, jaunas žmogus – net jei tai ir nerūpestinga, problematiška mergina – gali save mobilizuoti ir pasiekti užsibrėžto tikslo“, – sakė jis.

Tiesa, serialas atskleis ir daugiau visais laikais aktualių problemų. Viena iš jų – kartų skirtumai, apie kuriuos pasakojo pagrindinį vaidmenį seriale sukūrusi aktorė Sofija Gedgaudaitė. „Man šis serialas įdomiausias dėl tėvo ir dukros siužetinės linijos. Martyna – ne visiems maloni, sudėtingo charakterio mergina, kuriai sunku simpatizuoti. Bet vedant sąsajas su Donato Šimukausko sukurtu personažu (Vytautu Rainiu), aš išteisinu savąjį (Martyną Rainytę). Mes kopijuojame savo tėvus. Į tėvystę privaloma žiūrėti atsakingai!“ – sako ji.

Be Sofijos, žiūrovai seriale taip pat išvys ir aktorius Liubomirą Laucevičių, Andrių Bialobžeskį, Donatą Šimukauską, Vaidą Baranovę, Valentiną Krulikovskį, Renatą Kutinaitę-Bartkienę, Vytautą Kaniušonį, Moniką Survilaitę, Petrą Kuneiką, Andrių Žiurauską, Kęstutį Stasį Jakštą, Sakalą Uždavinį, Mindaugą Papinigį ir kitus.

Netikėtas serialo pristatymas visus susirinkusius į Lietuvos kultūros sostinę Kaišiadoris nukėlė neatsitiktinai. Būtent šis miestas net 6 mėnesiams buvo tapęs pagrindine bei didžiausia filmavimo aikštele, o kartu – serialo aktorių ir kūrybinės komandos namais. Todėl ši premjera – nuoširdi serialo kūrėjų padėka už tai, kad miesto gyventojai noriai visus įsileido į savo gyvenimus.

Kaip teigė G. Juodeika, kūrybinė grupė šiame mieste padarė tikrai daugybę drąsių sprendimų – nuo tualetų sprogdinimų iki karvių pasivaikščiojimo miesto centre. Kaišiadorių gyventojai į visa tai iš pradžių žvelgė kiek nepatikliai, tačiau jau labai greitai visa tai pasikeitė.

Nuo ligoninės vadovo Lino Vitkaus, policijos pareigūnų, savivaldybės darbuotojų, gaisrininkų iki bet kurio praeivio – prie serialo noriai prisidėjo visi. „Net jei pabelsdavai į bet kurio miesto gyventojo duris, galėjai žinoti, kad pagalbos tikrai sulauksi“, – sakė prodiuseris.

Serialo pristatymo metu visi susirinkusieji išgirdo ir dar daugiau įdomių pasakojimų ar... kuriozinių situacijų. Viena iš jų nutiko pačiam prodiuseriui.

„Name, kuriame buvo filmuojamas serialas, dailininkas įrengė naują tualetą, nes toje vietoje, kur buvo tikrasis, jis netiko. Siekdamas tikrąjį paslėpti, dailininkas jį meistriškai pavertė spintele. Pamenu, buvo antra filmavimų diena, visi visur lakstė, o man iš tiesų prisireikė atlikti gamtinį reikalą.

Nubėgau į tualetą, bet, deja, pataikiau ne į tikrąjį, o į tą, kuris buvo naudojamas tik kaip rekvizitas… Nereikia sakyti, kad tokia situacija galėjo atsitikti bet kam, bet visai komandai tai sukėlė labai daug juoko. Užtikrintai galiu sakyti, kad šio serialo filmavimo startas buvo paženklintas juoku“, – sakė G. Juodeika.

Artėjančių Seimo rinkimų įkvėptas serialas „Ne tau, Martyna“ – jau nuo rugsėjo 2 d., pirmadieniais-ketvirtadieniais 21 val. per TV3!

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.