Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

„Kas ir kodėl?“ vedėjas Darius Jurgelevičius pasiekė Lietuvos rekordą

„Kas ir kodėl?“ vedėjas Darius Jurgelevičius pasiekė Lietuvos rekordą
LRT TELEVIZIJOS intelektinės viktorinos „Kas ir kodėl?“ vedėjo Dariaus Jurgelevičiaus vardas nuo šiol bus Lietuvos rekordų sąraše. Jo pasiekimas – daugiausia skirtingų kaklaraiščių – 156 – ryšėtų TV eteryje. Rekordas užfiksuotas viktorinos „Kas ir kodėl?“ 16-ame ir 17-ame sezonuose nuo 2023 m. rugsėjo 4 d. iki 2024 m. gegužės 30 d. Rekordą 2024 m. rugsėjo 18 d. įregistravo „Rekordų akademija“.

Savo pomėgiu kaskart puoštis skirtingais kaklaraiščiais D. Jurgelevičius televizijos žiūrovus stebina jau daugybę metų. Šis aprangos atributas tapo svarbia darbo dienų vakarais rodomo žaidimo „Kas ir kodėl?“ įvaizdžio dalimi. Žiūrovai neretai prisipažįsta, kad įsijungę televizorių pirmiausia atkreipia dėmesį, kokį kaklaraištį šįvakar ryši viktorinos vedėjas, o tada klausosi jo užduodamų klausimų.

Naująjį Lietuvos rekordą dar labiau įprasmina ir faktas, kad analogiškų rekordų pasaulyje dar nėra įregistruota.

„Kažkada kaklaraištis buvo neatsiejamas mano darbo atributas, vėliau tapęs pomėgiu, o po to ir darbu. Juk reikia sužiūrėti, kad tas pats kaklaraištis tame pačiame sezone nepasikartotų“, – sako D. Jurgelevičius.

Daugelį metų renkama kaklaraiščių kolekcija išties įspūdinga – joje daugiau nei 400 aksesuarų. Skaičius kiekvieną dieną gali kisti, nes rinkinį vis papildo iš kelionių parsivežtas, dovanų gautas ar specializuotose parduotuvėse įsigytas kaklaraištis.

Neretai šie aksesuarai į D. Jurgelevičiaus spintą atkeliauja ir su šmaikštumo prieskoniu – prieš kelerius metus birželio pabaigoje jis dovanų gavo „pusės Naujųjų metų“ kaklaraištį, kuriame pavaizduotos ledų porcijos, pasipuošusios kalėdinėmis nykštukų kepurėlėmis.

„Emocine prasme brangiausias kaklaraištis yra su baltomis avytėmis raudoname fone. Daugelio sezonų pirma laida būdavo filmuojama ryšint būtent jį. Mano zodiako ženklas – Avinas, todėl esu jiems neabejingas visomis prasmėmis. O žaidime kartu dirbanti kolegė Indrė yra sakiusi, kad tai būna vienintelės dienos, kai ji gailisi, kad neryši kaklaraiščių. Kitaip norėtų jį „pasiskolinti“, – juokiasi TV laidos vedėjas ir užsimena, kad finansine prasme brangiausio kaklaraiščio legendą istorija nutyli dėl daugelio paaiškinamų ir nepaaiškinamų priežasčių.

Labiausiai įprasti, tradiciniai kaklaraiščiai su gėlių ar geometrinių linijų ornamentais į D. Jurgelevičiaus kolekciją patenka retai. Joje apsigyvenę klaustukai, knygos, rašikliai, akiniai, krepšiai su JAV doleriais, vyno buteliai, sūriai, automobiliai ir autobusai, gitaros, trimitai, būgnai, drakonai, oro balionai, kalėdiniai žaisliukai, Kalėdų Seneliai, vištos, žąsys, antys, apuokai, palmės, klounai, dviratininkai, motociklai, delfinai, pingvinai, animaciniai personažai iš „Simpsonų“, Mikė Pūkuotukas, šuo Plutas, dalmatinai, Ančiukas Donaldas, peliukai Mikis ir Minė ir dar daug kitų įdomių objektų.

Pasiekęs kaklaraiščių ryšėjimo TV eteryje rekordą, jau septynerius metus „Kas ir kodėl?“ vedantis ir ne kartą simpatingiausiu laidų vedėju žiūrovų išrinktas D. Jurgelevičius sustoti neketina. Ir toliau džiugins akį vis naujais aprangos akcentais.

Laidą „Kas ir kodėl?“ per LRT TELEVIZIJĄ ir portale LRT.lt galima stebėti kiekvieną darbo dieną nuo 18 val.

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.