Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Naujas TV3 sezonas „Po laiminga žvaigžde!“: svetingi, bet jau nebesišypsantys gruzinai – laidoje „Čia ir dabar“

Naujas TV3 sezonas „Po laiminga žvaigžde!“: svetingi, bet jau nebesišypsantys gruzinai – laidoje „Čia ir dabar“
Karas nesirenka – jis paliečia visus: ir aštuoniasdešimtmetes močiutes, ir dvidešimtmečius kareivius. Tuo įsitikino naujos TV3 publicistikos laidos „Čia ir dabar“ komanda, vos prieš keletą dienų grįžusi iš karinio konflikto krečiamos Gruzijos.

„Čia ir dabar“ žurnalistas Paulius Anilionis ir operatorius Edvinas Urnikas į Gruziją vyko Lietuvos karinių oro pajėgų lėktuvu, kuriuo buvo gabenama trečioji humanitarinė siunta iš Lietuvos Gruzijos gyventojams. Tuo pačiu lėktuvu į karo siaubus išgyvenančią šalį skrido Lietuvos sveikatos apsaugos ministras Gediminas Černiauskas. Po aštuonių valandų kelionės lėktuvas nusileido Gruzijos sostinėje Tbilisyje. Pačioje sostinėje, pasak Pauliaus, konflikto požymių beveik nematyti – bombarduojamos tik apylinkės. Jose apsilankius pribloškia karo vaizdai. „Tragedija“, – taip juos trumpai apibūdino „Čia ir dabar“ žurnalistas.

„Karo pabėgėliai gyvena baisiomis sąlygomis, trūksta elementariausių dalykų – nėra vandens, elektros. Ligoninės perpildytos, gydytojai dirba po dvi paras be poilsio. Tarp sužeistųjų – aštuoniasdešimtmetės senutės, sudarkytos bombų skeveldrų. Žvelgiant į jas, kyla klausimas: kuo nusikalto tauta, kad turi išgyventi šitokį siaubą ir taip kentėti?“ – labiausiai Gruzijoje sukrėtusį vaizdą prisimena Paulius Anilionis.

„Visi žinome, kad šypsena ir svetingumas – neatsiejami gruzinų bruožai. Deja, šiuo metu Gruzijoje vykstantis karinis konfliktas juos gerokai pakoreagavo. Nors svetingumas išliko, šypsenos sutiktų gruzinų veiduose jau nebeišvydome“, – taip savo apsilankymą Gruzijoje ir susitikimą su jos gyventojais reziumavo „Čia ir dabar“ žurnalistas Paulius Anilionis.

Lankydamasis viso pasaulio dėmesį pastarosiomis savaitėmis prikausčiusioje šalyje Paulius kalbėjosi su karo pabėgėliais – žiūrovai jų pasakojimus apie tai, kaip su jais elgiasi rusai, išgirs ir pamatys jau pirmojoje „Čia ir dabar“ laidoje, kurią TV3 transliuos lygiai po savaitės, rugpjūčio 28 dieną.

Laidoje taip pat bus rodomi siužetai iš lietuvių žurnalistų viešnagės ir paprastoje gruzinų šeimoje, ir buvusio Gruzijos prezidento Eduardo Ševardnadzės rezidencijoje, kurioje jis mielai priėmė lietuvius ir pasidalino savo jausmais bei mintimis šalį krečiant karui.

Pirmai laidai „Čia ir dabar“ kūrybinė grupė taip pat kalbino buvusio Čečėnijos prezidento Džoharo Dudajevo žmoną – Alą Dudajevą apie tai, kokius prisiminimus ir emocijas jai sukėlė Gruzijos įvykiai, kai pačiai teko išgyventi karo Čečėnijoje siaubą. Grįžę į Lietuvą, „Čia ir dabar“ žurnalistai aplankė atstovavusį Lietuvai Pekino olimpinėse dziudo imtynėse osetiną Albertą Techovą.

Jis TV3 žiūrovams atskleis savo išgyvenimus, kuriuos jaučia kovodamas už Lietuvos garbę, kai gimtinėje krenta bombos, žūsta žmonės.

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.