Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Kaip G.Jaunius iš vienuolyno bėgo

Kaip G.Jaunius iš vienuolyno bėgo
Brolis Pijus, Giedrius Skara ir Gediminas Jaunius – visus šiuos tris vyrus sieja dramatiški gyvenimo šuoliai, atvedę vieną jų į kunigystę, o kitus du – į pasaulietišką, pramogų pasaulį. Būtent šiems trims asmenims ir išskirtinėms jų gyvenimo istorijoms skirta viena iš ateinančio ketvirtadienio, rugsėjo 4 dienos, TV3 publicistikos laidos „Čia ir dabar“ istorijų.

„Geriau kunigas, nei žulikas“, – tokiais žodžiais anūko apsisprendimą tapti dvasininku palydėjo brolio Pijaus močiutė. Ir šie senolės žodžiai nebuvo iš piršto laužti. Jaunystėje broliui Pijui ypač rūpėjo merginos, automobiliai ir pinigai. Jo tuometinis gyvenimo būdas nežadėjo nieko gero.

„Draugė paskatino brolį Pijų domėtis, skaityti Bibliją ir priimtas sprendimas stoti į seminariją ir tapti dvasininku, pasuko jo gyvenimą gera linke. Šiuo metu brolis Pijus labai mylimas jaunų žmonių, jam išsipasakoti ateina Lietuvos pramogų pasaulio įžymybės“, – pasakoja reportažą „Čia ir dabar“ rengusi žurnalistė Nora Lapinskienė.

Antrasis „Čia ir dabar“ laidos herojus – TV laidų vedėjas ir renginių prodiuseris Gediminas Jaunius. Tačiau juo Gediminas galėjo ir nebūti, mat rimtai svarstė rinktis kunigo vienuolio kelią. Trejus metus praleido jėzuitų vienuolyne studijuodamas teoligiją ir filosofiją, būsimasis laidų vedėjas buvo pasinėręs į maldą ir gilinosi į sudėtingą jėzuitiško dvasingumo pasaulį.

Išleisdama į vienuolyną jo mama verkė – vaikinas buvo labai aktyvus, muzikavo ir visi tikėjo, kas jis taps garsiu žmogumi. Tačiau mama verkė ir tada, kai Gediminas nusprendė palikti vienuolyną. Kalbinamas „Čia ir dabar“ žurnalistės Gediminas Jaunius prisipažino, jog nepaisant to, kad gyvenimą yra paaukojęs darbui televizijoje, vis dažniau pasvajoja apie šeimą – žmoną ir keletą vaikučių.

Jauna ir žavia žmona jau gali pasigirti trečiasis „Čia ir dabar“ ateinančio ketvirtadienio laidos herojus Giedrius Skara – jis neseniai vedė savo mylimąją Godą. Vestuvės įvyko Italijoje, Veronoje, kurioje Giedrius praleido keletą metų ketindamas tapti vienuoliu.

Jo sprendimą pakeitė pažintis su dabartine žmona ir mokytojo-magistro patarimas. Matydamas vaikino nerimą ir dvejones dėl pasirinkto kelio, iš pradžių mokytojas žadėjo išsiųsti vaikiną į Boliviją, tačiau sužinojęs tikrąją blaškymosi priežastį, vienuolis paragino Giedrių grįžti į pasaulietišką gyvenimą ir būti kartu su mylimąja.

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.