Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Šeštoji TV3 „Išsipildymo akcija“ dėmesį skirs vaikų vidiniam pasauliui

Šeštoji TV3 „Išsipildymo akcija“ dėmesį skirs vaikų vidiniam pasauliui
Penktadienį žinomi šou verslo atstovai, susikibę rankomis su savo mažyliais, broliukais ar sesutėmis skubėjo į viešbutį „Crown Plaza“, kur buvo paskelbta – prasideda šeštoji TV3 „Išsipildymo akcija“. Įrašę gražiausius palinkėjimus, scenos žvaigždės vaikams dovanojo savo knygas, o visus kitus kvietė nelikti abejingais. Per penkis metus surinkusi daugiau kaip 11 mln. litų ir padariusi daugybę gražių darbų, šiemet akcija dėmesį skirs ir vaikų vidiniam pasauliui bei jų integracijai.

Psichologinė parama ir integracija

Šiemet „Išsipildymo akcija“ prisijungia prie organizacijos „Gelbėkit vaikus“ programos ir svarbiausiu jos tikslu tampa atkreipti dėmesį į dvasinį vaikų pasaulį, padedant specialistams, psichologams.

„Kai globos namų vaikai šypsosi, jų akys būna labai liūdnos. Čia jie dažnai patenka iš šeimų, kuriose buvo smurtaujama, geriama, kur jie matė atviras sekso scenas. Jiems reikalinga ypatinga pagalba, - pasakojo organizacijos „Gelbėkit vaikus“ generalinė sekretorė Rasa Dičpetrienė. - Kaip ir darbuotojams, nešantiems sunkią naštą“.

Pasak jos, labai svarbu padėti globos namų darbuotojams spręsti psichologines auklėtinių problemas, ruošti juos savarankiškam gyvenimui, kad užaugę jie galėtų sukurti pilnavertes šeimas, turėtų nuolatinį darbą, būtų lygiateisiai visuomenės piliečiai.

Šiemet šalia anksčiau buvusių akcijos tikslų atsiranda dar vienas, jos brandą parodantis tikslas – suteikti vaikams galimybę plėsti akiratį, vežti juos į spektaklius, muziejus, keliones ir kitas ugdymui svarbias vietas.

Skatins įsivaikinti ir sveikus, ir neįgalius vaikus

Kaip ir anksčiau, dėmesys bus skiriamas tam, kad kuo daugiau globos namuose gyvenančių vaikų rastų tikruosius namus. Lapkričio pradžioje TV3 pradės transliuoti įvaikinimą skatinančią socialinę reklamą ir taip ragins žmones priimti tėvų meilės ir globos netekusius vaikučius į savo namus bei šeimą.

Šeštosios akcijos pristatyme dalyvavusi LR Vaiko teisių apsaugos kontrolierė Rimantė Šalaševičiūtė atkreipė dėmesį į tai, kad nors ir Lietuvoje didėja norinčiųjų įsivaikinti šeimų skaičius, vis dar bijoma į šeimą priimti ligotą mažylį, net jeigu jis serga išgydoma, išaugama liga. Taip pat – kad dėl įsivaikinti norinčių žmonių neapgalvotų poelgių, išskiriami broliai ir seserys, kurie ateityje vis tiek bando vienas kito ieškoti.

Pasak jos, per 2007 metus iš Lietuvos globos įstaigų buvo įsivaikinti 229 vaikai, per pirmąjį šių metų pusmetį – 122. Tuo tarpu kasmet be globos lieka keli tūkstančiai vaikų – pernai globa nustatyta 2824 vaikams.

Nuo penktadienio jau galima paaukoti globos namų vaikams paskambinus „Išsipildymo akcijos“ telefonais 1890 (auka 2 Lt), 1891 (auka 5 Lt), 1892 (auka 10 Lt). Finansinė parama bus skiriama labiausiai jos pasigendantiems, likimo nuskriaustiems ir gydymo reikalaujantiems vaikučiams.

Žinomi žmonės taps globėjais

Šiemet visų laukia dar viena naujiena – gruodžio 1-ąją TV3 pristatys išskirtines istorijas, kurių globėjais tapo Lietuvoje gerai žinomi ir nusipelnę žmonės. Viena iš jų - Nomeda Marčėnaitė, kuri tapo 15 metų Mantuko globėja.

Kitos istorijos taip pat bus apie labiausiai likimo nuskriaustus vaikus, kurių gydymui ar slaugymui reikalinga speciali pagalba, taip pat užaugusiems vaikų globos namuose, kuriems stinga paramos atsistoti ant kojų po negailestingų likimo išbandymų.

Zaliukas October 10 2008 1,417 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.