Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Per TV3 - Jurginių koncertas, kupinas pagoniškų tradicijų ir linksmų dainų

Per TV3 - Jurginių koncertas, kupinas pagoniškų tradicijų ir linksmų dainų
TV3 televizija tęsia vardinių ciklą ir balandžio 23 dieną pristatys išskirtinį renginį, skirtą Jurginėms. Kaip teigia praėjusių Kazimierinių ir būsimų vardinių renginio prodiuserė Jurga Pukenytė, šįkart svarbiausia buvo pagonybės laikų ir dabarties sugretinimas. Visi, žiūrėsiantys Jurginių koncertą, turės galimybę išvysti ne vieną linksmą žaidimą, pamatyti ne vieną šventiškai nusiteikusį Jurgį ir išgirsti daug smagių bei pavasariškų dainų.

Specialioje šventėje, pasak televizijos pranešimo žiniasklaidai, bus apstu originalių pagoniškų tradicijų ir papročių. Viską apie Jurgines, tais laikais vadintas Jore, papasakos renginio vedėjas Raimondas Šilanskas.

Šilansko kolegė Violeta Mičiulienė išsigąs Raimondo į studiją atsigabento skruzdėlyno ir varlių. Pasirodo, senovėje buvo tradicija spjauti į skruzdėlyną, o vabaliukų gynybine rūgštimi apsiprausti veidą nuo šlakų.

Įprasta buvo praustis ir varlių kurkulais, deja, šuolaikinių garsenybių ji nesugundys – J. Zakarauskas kaipmat dings, pamatęs dubenyje varlę. Dar daugiau negirdėtų ir įdomių tradicijų bei drūtų vyrų baimių TV3 žiūrovai sužinos pažiūrėję Jurginių koncertą balandžio 23 dieną.

Renginyje skambės vien tik linksmos ir nuotaikingos dainos, juk Jurginės – pavasario sutikimo šventė. Koncertuos „Sadūnai“, Mantas, „69 danguje“, Povilas Meškėla su Ovidijumi Vyšniausku, Irena Starošaitė, Žilvinas Žvagulis, Egidijus Sipavičius, „Patruliai“, Eva ir kiti. Uždainuos net pats Zakarauskas!

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.